lat

Најновије

ДС не гласа за председника Скупштине града Београда
Данашњој конститутивној седници Скупштине града Београда присуствује и одборничка група Демократске странке, коју чини 9 одборника. Шеф одборничке групе Филип Таталовић поручио је да су демократе одлучне и спремне да активно раде на унапређењу живота у Београду, бавећи се питањима од јавног интереса у Скупштини и ван ње, али је најавио и да демократе данас неће гласати.

Јавни интерес и људи без путера на глави - то је наш мото
„У Србији се избори не користе као демократско средство одлучивања и провере воље грађана на четири године, већ као средство којим се он (Александар Вучић, прим.) одржава на власти и могу се дестити кад год њему падне на памет. Овде су ванредни избори редовна појава. Зато ми већ почињемо да се припремамо.“

Миливојевић: Аџић противзаконито на месту вршиоца дужности директора Железница Србије већ три године
Председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић указао је данас да је веома важно да су грађани Србије добили какве такве одговоре на јавно упућена питања вршиоцима дужности директора јавних предузећа „Железнице Србије“ Горану Аџићу и „Србија Воз“ Југославу Јовићу.

Тешко је у Србији опстати двадесет година на правој страни
Био је понедељак, 9. јун 1997. године. Нисам, као и већина грађана Србије имао милијарду и 568 милиона марака да купим 49% акција Телеком које је режим Слободана Милошевића тог дана продао италијанској компанији СТЕТ и грчкој компанији ОТЕ.

Миливојевић упитао да ли је још један воз Соко оштећен и ко ће одговарати за штету у буџету
На основу Закона о доступности информација од јавног значаја, председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић јавно је поставио питање Горану Аџићу, вршиоцу дужности генералног директора Јавног предузећа Железнице Србије, и Југославу Јовићу, вршиоцу дужности Генералног директора Србија Воза, да ли је ноћас утврђено хаваријско оштећење на још једном возу Соко, чиме је и други воз који саобраћа на прузи Београд-Нови Сад избачен из употребе.

Лутовац: Бићемо оштра опозиција Вучићевом режиму
Oчекујемо да тема Шолцовог разговора са Вучићем неће бити само наше усклађивање са спољном политиком ЕУ, него и напуштање политике подршке стабилократије у Србији. Очекујемо нову страницу у односима према Србији и подршку за изградњу владавине права, слободе медија и демократских институција.

Експеримент са малом матуром веома опасан за наредне генерације ученика
Министарство просвете, без озбиљне стручне анализе, ове године ради пилотирање новог модела мале матуре, у коме се врши измена комбинованог теста.

Далеко је Ротердам
У Ротердаму је 31. маја завршен дводневни Европски конгрес Народних партија, на који је у својству колективних чланова из Србије, уз Савез војвођанских Мађара, позвана и делегација Српске напредне странке.

Сјај и беда Вучићеве инаугурације
Случај је хтео да Срби са Косова и Метохије који су организовано кренули аутобусима на инаугурацију Александра Вучића и ја која сам додуше неорганизовано, али такође аутобусом кренула из Вршца у Београд - истовремено стигнемо на плато испред Народне скупштине.

Постојећи прописи се не поштују, стање животне средине алармантно
На Светски дан заштите животне средине, Демократска странка упозорава да је стање животне средине у Србији данас још горе него у претходним годинама.