lat

Најновије

Омогућите наплату алиментација током ванредног стања!
Савезу за Србију обратиле су се мајке деце које право на алиментацију остварују путем судске одлуке, на основу извршних правноснажних пресуда.

Подржимо здравствене раднике и раднице
Данас када обележавамо 7. април, Светски дан здравља, скрећемо пажњу јавности како на проблеме у домаћем здравству, тако и на проблеме у вези са здрављем људи у читавом свету.

Предлог мера за збрињавање бескућника
У ванредном стању изостају мере државе за заштиту једне од најрањивијих категорија друштва - бескућника. Апели власти и стручњака да остану код куће до тих људи не стижу, а и да их чују, не могу да их послушају јер немају где.

Хапшење пољопривредника упркос Недимовићевим смерницама
Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује јучерашње хапшење и промптно кажњавање пољопривредника у Силбашу, упркос изјави министар пољопривреде Бранислава Недимовића да пољопривредници који су на њиви или на путу од њиве до куће у периоду када је кретање забрањено имају дозволу за кретање.

Лутовац: Хазардерска игра на све или ништа
Интервју председника Демократске странке Зорана Лутовца за дневни лист Данас

Подршка здравственим радницима уместо популистичких мера
Због пожртвованости коју су испољили у периоду кризе на спашавању живота грађана Србије лекари, медицинске сестре, техничари, запослени у лабораторијама – сви који су се непосредно излагали опасности радећи у интересу здравља грађана Србије - заслужују посебну стимулацију у периоду ванредног стања.

Тужба против Драгана Вучићевића због изазивања панике
Данас је група истакнутих појединаца наше академске и културне сцене поднела тужбу против главног и одговорног уредника дневних новина „Информер“ Драгана Вучићевића због, како се наводи, изазивања панике преношењем лажних вести.

Захтев за ослобађање новинарке Ане Лалић Грађанског демократског клуба ДС
Новинарка Ана Лалић се бави професионално својим послом. Она говори у име лекара и сестара који немају заштиту. Од њених речи којима преноси истину о стању у КБЦ Војводине властодршци се бране слепом силом.

Омогућити свакодневно кретање старијима од 65 година
С обзиром да се мере изолације становништа свакодневно пооштравају, Кризни савет Демократске странке препоручује да се старијим особама омогући један сат шетње дневно.

Зашто је један кинески милион већи него један европски?
Демократска странка изражава забринутост за статешко усмерење Србије ка Европској унији, имајући у виду како се највиши функционери наше државе у јавности односе према различитим донаторима који помажу Србији у борби против коронавируса.