lat

Најновије

Ниједна ТВ са националном фреквенцијом не емитује научно-образовни програм, не смеју поново добити дозволе
Ресорни одбор Демократске странке за образовање је анализом недељног програма приватних телевизија које поседују националну фреквенцију установио да ниједна није емитовала ни секунду научно-образовног програма.

Заштитимо шуму Бајдина
Демократска странка у потпуности подржава  данашњи протест грађана Миријева који се буне против сече 66 хектара шуме Бајдина и градње огромног стамбеног комплекса на клизишту у насељу Бајдина. Њихови захтеви су да се овакав план детаљне регулације укине и и да се све зелене површине и шеталишта као таква посебно означе у плану. 

Ружић да обезбеди надокнаде просветарима за рад током мале матуре
Демократска странка тражи од министра Ружића и Владе Србије да обезбеди средства за дневнице наставницима који ће дежурати и прегледати задатке на предстојећој малој матури.

Саобраћајна гужва у Београду решава се бољом линијом за метро
Демократска странка предлаже новом градоначелнику да раскрсти са досадашњом праксом својих страначких колега. Уместо предлога и мера које буџетска средства гурају у џепове ,,приватника" или само скидају одговорност са власти, нека свој мандат отпочне конкретним мерама којима се држава неће измицати испред проблема које ставља на терет грађана.

Због „хеликоптерског новца“, Србија кризу дочекује са 2 милијарде евра мање
Ресорни одбор Демократске странке за привреду још је 2020. године упозоравао на негативне последице „хеликоптерског новца“ и ефекте које би могао да има на инфлацију, а самим тим и животни стандард грађана. У то време се режим Александра Вучића хвалио да сличан приступ опоравку из кризе имају и Сједињене Америчке Државе, где је у међувремену постигнут консензус да је управо овакав приступ довео до највеће инфлације у последњих 40 година. 

Ракић: Сва власт је и даље у рукама једног човека
Заменица председника Демократске странке и будућа народна посланица Драгана Ракић изјавила је данас да одлагање поновљеног гласања у Великом Трновцу због дојаве о наводно подметнутој бомби, представља нов необорив доказ да режим Александра Вучића намерно одлаже завршетак парламентарних избора започетих још 3. априла.

За скандал у основној школи у Новом Саду крива пре свега власт – казнити одговорне!
Демократска странка захтева од власти да се детаљно истражи скандал на завршној приредби у новосадској Основној школи „Васа Стајић“, где је ученицима четвртог разреда пуштена песма „Не волим те Алија“, уз коју су десетогодишњаци играли заједно са учитељицом.

Kоцкар: Влада преварила раднике Фијата
Демократска странка огласила се и данас поводом протеста радника Фијата, који су из Крагујевца дошли за Београд и блокирали аутопут код Сава центра.

Алимпић: Владајућа већина у Скупштини града „врло нестабилна“
Владајућа већина у Скупштини града Београда је, према оцени Зорана Алимпића, члана Градске изборне комисије и Демократске странке, „врло нестабилна“. Како је рекао у емисији Маркер Разговор на Инсајдер ТВ „на свакој седници ће бити проблема са кворумом“. „То значи да нико од тих одборника не сме да оде на море, на свадбу. Може да се помери седница, али како ћете да водите град када стално поме ...

Коцкар: Подршка радницима Фијата, треба нам широки фронт борбе за радничка права
Портпаролка Демократске странке Алиса Коцкар изјавила је данас да ДС пружа пуну подршку радницима Фијата који су за данас најавили наставак протеста и блокаду аутопута Крагујевац-Чачак. Изразила је и забринутост што, иако се бројна људска права крше пуну  деценију, изостаје солидарност са проблемима радника у Србији.