lat

Најновије

Драгољуб Вишић изабран за председника мионичких демократа
У недељу 3. јула одржани су непосредни избори за органе Општинског одбора Демократске странке у Мионици.

Новаковић: Вулин да нас не враћа у деведесете из којих он никада није изашао
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину и будући народни посланик Небојша Новаковић реаговао је данас поводом скандалозног саопштења Министарства унутрашњих послова и потпуно неприхватљивог обраћања министра Александра Вулина домаћој јавности и званичницима Европске уније, којима је суштински позвао на прекид процеса придруживања Србије Европској унији.

Поништити ГУП 2041 као лош и произвољно написан план
Три године након усвајања одлуке о изради новог ГУП-а 2041, концепт овог најважнијег стратешког документа представљен је јавности, са минималним законским роком од 15 дана за увид, без јавне презентације или дебате.

Лутовац: Ни у кошмарним сновима после Весића нисмо могли да очекујемо Чучковића
Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац рекао је, након што је Мирослав Чучковић изабран за новог градског менаџера, да његово именовање све говори. "Показало се у поплавама какав је менаџер, каријеру гради на прелетању и приклањању ономе ко је на власти. Ништа добро не можемо очекивати, ни у најгорим кошмарним сновима нисте могли да очекујете да после тима који је фактички предводио Весић можете да добијете тим који ће предводити Чучковић", рекао је Лутовац.

ДС захтева формирање Анкетних одбора у будућој Скупштини због афера Хркаловић, Беливук, прислушкивања и Јовањице
Председник Извршног одбора Демократске странке и будући посланик Срђан Миливојевић истакао је данас да је Србија гурнута у крими ријалити.

Зоран Лутовац после састанка са Мирославом Лајчаком: Поручили смо да ЕУ престане да подржава стабилократију у Србији
Зоран Лутовац, председник ДС, рекао је после састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком, да је европском функционеру поручио да ЕУ треба да престане да подржава стабилократију и аутократију у Србији.

ДС Најава - KЗН - Председник ИО ДС Срђан Миливојевић (1.7.2022)
Председник Извршног одбора Демократске странке и будући народни посланик одржаће конференцију за медије СУТРА (петак, 1. јул) у 13 часова, испред зграде Председништва на Андрићевом венцу.

Манојловић: Судбина Милорада Ђоковића из Пећи је судбина наших људи на Косову и Метохији
Татјана Манојловић, новинарка и потпредседница Демократске странке, будућа народна посланица, изјавила је данас да је судбина ухапшеног Милорада Ђоковића из Пећи судбина наших људи на Косову и Метохији

Број пријављених за професорске смерове углавном једноцифрен, ускоро школе остају без наставника
Број пријављених матураната за смерове који школују наставнички кадар је углавном једноцифрен на свим универзитетима у Србији.

Лутовац: Доста се парламент самопонижавао емитујући примитивизам и бахатост
Интервјуу за "Блиц" председника Демократске странке др Зорана Лутоваца.