lat

Најновије

Мегатренду одузети акредитацију, испитати оправданост акредитација и за остале факултете
Демократска странка захтева од министра Ружића да у складу са чланом 22. Закона о високом образовању покрене ванредни поступак, на основу којег би Национално акредитационо тело одузело акредитацију Мегатренд универзитету. Порука Мегатренда да „добар адвокат зна закон, а да паметнији води судију на ручак“ је само последњи у низу скандалозних поступака и афера овог универзитета.

Манојловић: Уместо бриге о страним инвеститорима, морамо да оживимо домаћу производњу
Нешто овде није у реду. Са једне стране имамо људе који губе посао и оне који не могу да се запосле и живе од свог рада, а са друге стране слушамо вапаје предузетника у потрази за радницима. И све чешће објаве о „увозу“ радника са далеког и нешто ближег источног света. Може ли се захтев за оживљавањем производње, стимулисањем прерађивачке индустрије, отварањем нових радних места под надзором државе сматрати сулудим и неозбиљним? Немогуће је отети се утиску да ова власт перман ...

Лутовац: Консултације код Вучића одају привид нормалне државе, ДС у томе неће учествовати
Председник Демократске странке Зоран Лутовац појаснио је став демократа да не треба ићи на консултације код Александра Вучића поводом формирања нове Владе у емисији Преглед дана на телевизији Нова С

Новаковић: Ревизија прошлости и аболирање ратних злочина
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић присуствовао је данас протесту против подизања споменика невиним жртвама 1944/45. у Новом Саду, јер се на листи која садржи око 1300 имена налазе и осуђени ратни злочинци, сарадници окупатора, па и организатори и учесници Новосадске рације.

Лутовац: Консултације о новој влади најобичнија фарса
Већина странака, које су прешле цензус на априлским изборима одазваће се позиву председника државе Александра Вучића и учествоваће у констултацијама о новој влади Србије, које почињу од четвртка 14. јула.

Коцкар: Поштујмо жртве, окренимо се ка будућности
Данас, 11. јула, сећамо се, жалимо и одајемо почаст жртвама геноцида у Сребреници, у нади да се њихове судбине никада неће заборавити и никада неће поновити.

Таталовић: Крајње је време да власт почне да ради свој посао
Шеф одборничке групе Демократске странке у Скупштини града Београда Филип Таталовић изјавио је на данашњој конференцији за медије да су се демократе окупиле како би градском менаџеру понудиле нову мобилну канцеларију, јер како ствари стоје она Весићева неће бити адекватна у овом новом “Београду на води” који прави СНС.

Како је Ружић знао исход судских поступака неколико месеци пре пресуде?
Демократска странка тражи од Ружића да одговори како је још у фебруару знао да ће врховни касациони суд преиначити одлуке нижестепених судова и донети пресуду којом запослени у образовању немају право на регрес и топли оброк.

ДС Најава - KЗН - Филип Таталовић, шеф одборничке групе Бедем - Демократске странке у Скупштини града (7.7.2022)
Позивамо Вас да нам се ДАНАС у ЧЕТВРТАК, 07.07.2022, са почетком у 13 часова, придружите на Конференцији за медије испред Скупштине града (Стари двор). Тема: Поводом актуелних поплава које су задесиле наш град након падавина, желимо да укажемо на узроке проблема, али и промовишемо #БеДем решења уз представљање нове канцеларије новог градског менаџера пригодне новонасталој ситуацији.

Лутовац: Створити јединствени фронт са грађанима заснован на вредностима демократије, равноправности и слободе
Интервју председника Демократске странке др Зорана Лутовца за лист Нова