lat

Најновије

Лутовац: На основу политичке биографије, Орлић није добар кандидат за председника парламента
Председник Демократске странке (ДС) и потпредседник Скупштине Србије Зоран Лутовац оценио је данас да политичка биографија новог председника парламента Владимира Орлића „није таква да би он био добар кандидат за ту функцију“.

Ракић: Орлићев задатак је да угуши сваку дебату
Заменица председника Демократске странке и народна посланица Драгана Ракић у емисији „Међу нама“ на телевизији Нова С поручила је грађанима да нема промена у односу власти и опозиције.

Ружић да дође у Куршумлију и објасни зашто демографски гаси овај крај
Демократска странка је крајем прошле године упозорила јавност да ће власт сулудом одлуком да у исту учионицу у малим срединама смести све ученике од 5. до 8. разреда угасити мале школе, што ће за последицу имати и гашење популације у малим срединама. Нажалост, Ружић и поред нашег упозорења није одустао од ове идеје и пред почетак нове школске године, родитељи и наставници широм Србије пишу петиције против ове законске одредбе. 

Драгана Ракић гост телевизије Нова С
Заменица председника Демократске странке и народна посланица Драгана Ракић биће гошћа емисије Међу нама на телевизији Нова С данас, 2. августа, у 18.30 часова. 

„Власт нема на питања али ажурна код подизања цена услуга грађанима“
Данашњу конференцију за јавност ГрО ДС Крагујевац отворио је Председник одбора ове странке у Крагујевцу Иван Дубљанин, истакавши да је повод за конференцију ћутање како локалне власти, тако и министарства, на питања која су у име одбора поставили функционери ове странке у вези са функционисањем града и то званичним путем.

Ракић: Режим огрезао у корупцији и криминалу
Интервју Драгане Ракић, заменице председника Демократске странке за лист "Нова

Десет година непотизма, корупције и криминала
Ових дана се навршило пуних 10 година "брже, јаче и боље" власти СНС-а. Србија стагнира на свим пољима, а Београд је претворен у запуштени инвеститорски полигон у којем једино функционишу непотизам, корупција и криминал.

Манојловић: Недопустиво је објашњење да је РЕМ расписао нови конкурс и да је небитно шта је било до сада
Демократска странка још једном позива све политичке актере, представнике цивилног друштва, стручну јавност из области јавног информисања, академску заједницу и све слободоумне грађане да подрже следеће ургентне захтеве:- поништење Конкурса о додели националних фреквенција, због флагрантног кршења медијских закона и самог Правилника о додели,- покретање поступка против прекршиоца,- распуштање овог сазива РЕМ-а.

ДС тражи поништење конкурса, покретање поступка против прекршиоца закона и распуштање РЕМ-а
Демократска странка позива све политичке актере, представнике цивилног друштва, стручну јавност из области јавног информисања, академску заједницу и све слободоумне грађане да подрже следеће ургентне захтеве:1. поништење Конкурса о додели националних фреквенција, због флагрантног кршења медијских закона и самог Правилника о додели 2. покретање поступка против прекршиоца3. распуштање овог сазива РЕМ-а.„За демократизацију друштва и враћање Србије у ред уређених држава, неопходан предуслов је ...

Одлука РЕМ-а очекивана, националне фреквенције за режимске медије који не поштују законе
Одлука РЕМ-а да националне фреквенције додели истим телевизијама, које су редовно кршиле законске обавезе, је и више него очекивана и омогућава наставак медијског мрака у Србији. РЕМ је још једном доказао да је продужена рука ове власти и да је сам конкурс још једна у низу трагикомичних представа сценаристе и режисера Александра Вучића.