ћир

Najnovije

25 godina kasnije: borba za istinu i dalje traje
Demokratska stranka se seća i duboko žali za žrtvama u Srebrenicii i oštro osuđuje sve pokušaje negiranja genocida u zaštićenoj zoni u i oko Srebrenice.

Lutovac: Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane!
Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac pozvao je danas policiju da odmah na slobodu pusti sve građane koji nisu učestvovali u sinoćnim neredima u centru Beograda, a koji su privedeni u nasumičnim hapšenjima tokom večeri i posle razbijanja demonstracija. 

Nikolić: Vučić će opet pokušati da izazove sukob na protestu
Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić izjavio je za Nova.rs da su započeti protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije već doneli značajnu korist za čitavo društvo, jer su se u njih uključile i mlađe generacije koje do sada, osim u okvirima nekih ekstremističkih grupa, uglavnom nisu aktivno učestvovale u političkom životu.

Lutovac: Nije uspeo plan režima da izazove sukobe među građanima koji protestuju
Predsednik DS-a Zoran Lutovac izjavio je da "ono što je režim pokušao u poslednja dva dana da uradi - ne daje rezultat". "Hteli su da izazivanjem nasilja diskredituju proteste protiv režima. Nije im uspelo", ocenio je Lutovac.

Neprihvatljiva brutalnost policije nad građanima
Demokratska stranka još jednom upozorava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove sledbenike da sinoćni protest ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda i sukobe građana sa policijom nipošto ne pokušavaju predstaviti kao nasilje opozicije i izliv nezadovoljstva zbog ponovnog pooštravanja državnih mera u suzbijanju virusa COVID-19. 

Krizni štab svesno doveo građane u zabludu i opasnost
Demokratska stranka poziva Vladu Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 da odmah objasne građanima Srbije i čitavoj javnosti zašto se zvanični podaci o broju zaraženih i umrlih u pandemiji novog koronavirusa drastično razlikuju od zbirnih podataka koje su državnim vlastima dostavljale kovid bolnice i druge zdravstvene ustanove.

Ministar Vukosavljević vređa i pokušava da zaplaši novinare
Demokratska stranka osuđuje prostačke uvrede koje je u svom obraćanju dnevnom listu "Danas" izrekao ministar kulture i javnog informisanja u tehničkom mandatu Vladan Vukosavljević, a na račun "Danasovih" sagovornika koji su komentarisali "saučešće zbog smrti komunizma" koje je Vukosavljević uputio prvom uredniku "Danasa" Grujici Spasoviću. 

Najoštrije osuđujemo uvrede na račun Aleksandre Jerkov
Demokratska stranka zahteva od tužilaštva i policije da odmah preduzmu zakonske mere protiv autora i svih ostalih koji su učestvovali u objavljivanju nazovi knjige Vojislava Šešelja u kojoj se na najprimitivniji način vređa potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov.

Zaista – ko su pučisti?
U svom tekstu od 29. 6. 2020. Gorica Mojović vešto zamenjuje tezu i grupu koja mesecima unazad razbija DS predstavlja kao žrtvu, a ogromnu većinu u stranci pretvara u „pučiste“.