lat

Најновије

Драгана Ракић - Конференција за медије (најава, 24.11.2020)
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић обратиће се сутра (24. новембра, 2020. године) медијима испред зграде Радио - телевизије Србије (Таковска 10) у 11.00 часова. Медијима ће се обратити и Јелена Милутиновић, студенткиња Факултета политичких наука Тема: Избор Повереника за заштиту равноправности и почетак кампање "16 дана активизма против насиља над женама"

Ракић: Скупштина искључила јавност из поступка избора новог Повереника за заштиту равноправности
Српска напредна странка планира да утврди предлог кандидата за Повереника за заштиту равноправности далеко од очију јавности, на данашњој седници Одбора за уставна питања, за коју знају само они који редовно проверавају новости објављене на сајту Народне скупштине.

Прелазак на онлајн наставу неопходан
Демократска странка захтева од министра Ружића и Владе Републике Србије да због изузетно лоше епидемиолошке ситуације све основне и средње школе у наредних 15 дана пређу на онлајн наставу.

Влада изневерила угоститеље – обећана помоћ није стигла
Ресорни одбор Демократске странке за привреду разумевајући проблеме са којима се сусреће угоститељски сектор у време пандемије, још прошлог месеца предложио је јавности сет препорука које су имале за циљ да помогну овом сектору да преживи.

РО ДС за здравство: Постојеће мере лоше, подршка др Радовановићу
Ресорни одбор Демократске странке за здравство сматра да мере за борбу против пандемије које важе у овом тренутку, а посебно мере везане за рад барова, ноћних клубова и сличних места, не да нису ефикасне, него су једноставно смешне.

Пуна подршка закупцима локала у Нишу
Поводом изјаве градоначелнице Ниша Драгане Соторовски да ће се ипак наплатити месечна кирија за закуп локала у власништву града и то за месеце током којих је трајало ванредно стање, ДС жели да пружи пуну подршку свим закупцима.

Лутовац: Желимо да вратимо слободу и достојанство грађана
Председник Демократске странке Зоран Лутовац гостовао је у емисији „Прави угао“ на Радио-телевизији Војводине и са водитељком Љубицом Гојгић разговарао о последицама лажних избора у странци и даљем развоју догађаја, реформама унутар странке, односима у опозицији и положају Демократске странке унутар опозиционог блока, али и неопходности посредовања Европске уније у дијалогу са влашћу и предстојећој борби за изборне услове који би омогућили фер и поштене изборе.

Др Вешовић: За грађане нема тестова, а Александар Вучић може да се тестира 34 пута
Демократска странка, као и шира стручна јавност, већ дуже време упозоравају Владу и Кризни штаб да држава мора да промени приступ борби са ковидом, да предузме нове и другачије мере, да има обавезу да правовремено и тачно саопштава податке и да подигне ниво заштите здравствених радника и на тај начин помогне запосленима, како би смањили ризик, пандемију држали под контролом и сачували животе грађана Србије.

Ракић: Србију највише загађују корупција и одсуство политичке воље
На данашњој конференцији за медије о аерозагађењу и кадровским решењима у Министарству за екологију говорили су заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, председник Ресорног одбора ДС за екологију и заштиту животне средине професор др Бранимир Јованчићевић и члан РО Слободан Јаредић.

Новаковић: Борба против фашизма никада не престаје
Данас се у целом свету обележава Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.Погром Јевреја широм Немачке почео је на данашњи дан 1938. године насиљем на немачким улицама, а у наредних неколико година у логорима широм Европе животе је изгубило шест милиона мушкараца, жена и деце. Дан када су се одиграли бројни физички напади, порушене синагоге и уништена или покрадена непроцењива лична имовина Јевреја, позната је и као Kристална ноћ.