lat

Најновије

ДС Врачар: СНС је претворила службу општине у сервис партије
Реакција на наводе у новинама НОВА од 23.05.2022.

Службе безбедности морају (са)знати ко шаље дојаве о бомбама
Демократска странка позива службе безбедности Србије да у истрази поводом серије дојава о подметнутим бомбама у Београду, али и још неким градовима, затраже помоћ партнерских држава и организација које имају веће искуство са сајбер нападима. 

Зашто научници у Србији ћуте?
Српски научници и српска наука већ деценијама уназад пролазе кроз врло турбулентна стања. Време санкција у првој половини деведесетих година је свакако било најтеже. Могли бисмо га окарактерисати на различите начине, а оно што је сигурно јесте да је то време за научну заједницу у Србији било пре свега понижавајуће.

Дојаве о бомбама показале неспремност државе да обезбеди сигурност деце у школама
Лажне дојаве о бомбама у већем броју школа, указале су на многобројне пропусте у осигурању безбедности ученика. Ова власт је одговорност за питање безбедности деце у школама пребацила на  школе и на родитеље. 

Лутовац: Ниједан будући партнер СНС-а неће помоћи да нова Влада буде проевропска
Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац оценио је данас да ниједан партнер који са Српском напредном странком (СНС) буде формирао нови сазив Владе Србије, „неће учинити да та Влада буде проевропска“.

Небојша Новаковић – Потребна комплетна реформа образовања
Да би образовање било боље а дипломе конкурентније на тржишту потребна је комплетна реформа образовања, рекао је председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић.

Док власт пуни своје и џепове тајкуна, градски буџет се празни
Председник новосадског одбора Демократске странке проф. др Вељко Kрстоношић изјавио је данас да је за финансијске проблеме са којим се суочава локална самоуправа у Новом Саду искључиво одговорна садашња градска власт коју предводе градоначелник Милош Вучевић, Српска напредна странка и њихови партнери.

Може ли се веровати Ивици Дачићу да ће Србија сузбити монопол Гаспромњефта?
Ресорни одбор Демократске странке за енергетику и рударство огласио се данас поводом излагања Ивице Дачића на конференцији “Српско-амерички односи: Стратегија енергетске ефикасности“. Дачић је овом приликом изјавио да је Србија спремна да заједно са Сједињеним Америчким Државама ради на диверсификацији снабдевања енергентима и да Србија држи широм отворена врата што већем броју снабдевача енергентима, јер је то у нашем најбољем интересу. Иако се слажу са поменутим ставовима, демократ ...

Радници Фијата уцењени - или ће да се селе из Србије или ће да остану без посла
Градски одбор Демократске странке у Kрагујевцу исказује пуну солидарност са радницима компаније Фиат аутомобили Србија (ФАС), који су почетком недеље, од руководства, добили обавештење, које није понуда већ најобичнија уцена: уколико се не пријаве за рад у иностранству, у „Фијатовим“ фабрикама у Словачкој, Пољској, Италији и Немачкој добиће отказ и бити проглашени технолошким вишком.

Пећинци: Спорови завршени након 10 година, општина не исплаћује одштету
Општински одбор Демократске странке Пећинци истакао је данас да је невероватна бахатост показана приликом доласка на власт Српске напредне странке, а посебно од стране повереника СНС за општину Пећинци господина Милорада Пантића према запосленима у општинској управи.