lat

Најновије

Режим пред сломом неће спасити криминалци
Демократска странка најоштрије осуђује насиље на данашњем протесту, које је извршено како од стране полиције под командом дезертера Вулина, тако и од стране организованих криминалних група.

Демократе осудиле напад на новинаре
Демократска странка најоштрије осуђује вечерашњи напад на новинарку листа Данас Снежану Чонградин, као и увреде које су упућене екипи телевизије Н1, и инсистира на томе да сви починиоци буду оштро и у што краћем року кажњени.

Демократска странка подржала протест грађана под називом "Ми знамо да земљу не дамо, а ви?"
Протест који су синоћ у Београду, испред зграде Председништва, организовали Скупштина слободне Србије и еколошке организације окупио је више хиљада грађана из Србије и Београда.

Kоцкар: Младима је потребна озбиљна држава с планом, не празна обећања
Портпаролка Демократске странке Алиса Kоцкар изјавила је данас како су најављене мере популационе политике срамне и како је већ сада апсолутно јасно да неће допринети повећању броја жена и мушкараца који ће се одлучити на заснивање породице.

Форум жена ДС захтева да се сви насилници не само казне, него и удаље из политичког живота
На Дан борбе против насиља над женама, Форум жена Демократске странке подсећа да је до средине октобра у Србији услед насиља у породици преминуло најмање 17 жена, да је чак 70% жена и девојчица у свом животу доживело породично насиље, и да је ове године драстично повећан број случајева насиља у породици, према подацима којима располаже „Сигурна кућа“.

Миливојевић: Нема правде и казне за налогодавце ни после три године од бруталног напада у Kрушевцу
Председник Извршног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић подсетио је да се навршило три године од покушаја убиства Борка Стефановића и подмуклог напада на Бобана Јовановића и остале учеснике политичке трибине у Kрушевцу.

Ракић: Усвојеним буџетом просветари ће од наредне године имати реално мање плате
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић изјавила је да је буџетом за 2022. годину предвиђено да плате просветних радника у наредној години буду реално ниже него на почетку 2021. године. 

ДС Најава - Бранимир Јованчићевић гост у емисији Прави угао
Потпредседник Демократске странке Бранимир Јованчићевић биће гост у емисији ПРАВИ УГАО на РТВ1.Уторак, 23.11.2021 , 17.20 часова

ДС Најава - Потпредседница ДС Татјана Манојловић гошћа телевизије Н1
Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић биће гошћа емисије НОВИ ДАН на телевизији Н1Понедељак, 22. новембар у 9:15 часова

ДС Најава - Зоран Лутовац гост у емисији Утисак недеље
Председник Демократске странке Зоран Лутовац  биће гост у емисији Утисак недеље на телевизији ТВ НОВА С.Недеља 21.11.2021.