Уништење „Торлака“ је издаја земље
24. март 2023.13:05
ПОДЕЛИ:
БСЖ вакцина (Bacillus Calmette-Guerin) почиње успешно да се примењује још од 1921., дакле пре више од 100 година! Институт Торлак је почео производњу БСЖ вакцина још 1927. године!

Сад не уме да је направи, па је присиљен на повлачење целе произведене серије!

О чему се ради?

Стратешки елемент целог здравственог система и државе Србије доспео је на такве гране да није у стању да произведе ни најстарије и најједноставније вакцине, иако је некад био једна од најпознатијих светских институција.

Шта се догодило?

Ништа посебно, у оваквој Србији. Институт је упропаштен. Серијом лоших и злонамерних одредби; лошим, арогантним и неспособним руковођењем, посебно у задњој деценији, дошао је у стање да у њему нема нико ко стварно уме да ради. Растерани су људи . Зашто?

Питајте руководство.

Грађани Србије, они који схватају важност Торлака и они који то нису у стању, а заједнички ћуте, јер их то не занима, ипак морају да се запитају: зашто је Торлак у оваквом стању?

Шта је са Министарством здравља?

Бави се ефемерним питањима, типа пензионисање оних који су за пензију и забраном пушења? Чији је интерес да се упропасти Торлак и ко је то урадио? И због чега? Уништење Торлака је издаја земље и треба да се санкционише управо на тај начин и због таквих дела!

Шта уопште ради министарка здравља, али и да ли зна значење Торлака?

Реч је иначе о особи која је пре више месеци предложила смену директорке Kлинике "Лаза Лазаревић", од чега није било ништа...али ни њене оставке. Јер ако не може да проведе своје идеје, шта ће на том месту? Чиме се бави?

Суноврат српског здравства добија убрзање.

Не знам ко уопште може да га заустави.