lat

Весна Марјановић

Посланица Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије

Рођена је 5. јуна 1969. године у Београду.
Свој политичко деловање започела је као члан Демократске омладине и Демократске странке, 1990. године. У том периоду била је и први лични секретар председника Извршног одбора Зорана Ђинђића, и активни учесник у организацији страначких активности и изборних кампања.
Од 1994. ради као координатор правних и образовних програма, у невладиној организацији Фонд Центар за демократију.
Од 1996. радила је у маркетиншкој агенцији Idols & Friends, одговорна за рад са међународним клијентима.
Новембра 2000. године именована је за портпарола Демократског центра, а јуна 2003. изабрана за председника Извршног одбора Демократског центра. Била је и портпарол и координатор Изборног штаба председничког кандидата Драгољуба Мићуновића новембра 2003. године.
На основу Споразума о уједињењу Демократског центра и Демократске странке, 16. октобра 2004. године, постаје члан Главног одбора и потпредседник Извршног одбора Демократске странке. Након локалних избора 2004. године, изабрана је за одборника у Скупштини града Београда.
Од 2006. до 2012. године била је потпредседник Извршног одбора ДС.
На парламентарним изборима 2007. године, а затим и 2008, 2012, 2014. и 2016. године, изабрана је за посланика у Народној скупштини Републике Србије. Била је председник Одбора за културу и информисање, као и шеф делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини Западноевропске уније. Члан групе пријатељства са парламентима Француске и Велике Британије.
За чланицу Политичког савета Демократске странке изабрана је на седници Председништва ДС одржаној 7. децембра 2012. године.
На парламентарним изборима 24. априла 2016. године изабрана је за посланицу у Народној скупштини Републике Србије.
Учесник је многих међународних и домаћих конференција и семинара. Похађала је специјалне програме и курсеве у земљи и иностранству у области организације изборних кампања и односа са јавношћу.
По занимању је дипломирани правник. Пету београдску гимназију завршила у Београду. Студирала је филмску и ТВ продукцију у Јужноафричкој Републици. Дипломирала је на Правном факултету у Београду.
Живи у Београду.
Говори енглески језик.