lat

Миодраг Гавриловић

Потпредседник Демократске странке

Рођен 6. априла 1973. године у Ужицу.

Одрастао у Ужицу и Чајетини у породици мајке Мире, професорке српског језика (рођена у селу Црнатово, општина Власотинце) и оца Слободана, професора социологије (рођен у селу Пријевор, општина Чачак).

Завршио је Ужичку гимназију као математичко-програмерски сарадник и Правни факултет Универзитета у Београду, правно-теоријски смер.

Говори и пише енглески језик.
Говори француски језик.

У браку је од 2000. године са др Драганом Томићевић-Гавриловић, лекаром специјалистом јавног здравља.
Са њом има два сина: Љубомира и Јеврема. Живе у Београду, на општини Вождовац.

Члан Демократске странке од 1991.
У страначком раду прошао скоро све нивое ангажовања: од члана КДО, ОО, ГО, већег броја комисија и одбора. Учествовао у изборним кампањама, обучавао чланове бирачких одбора за контролу избора, водио кампање у унутарстраначким изборима и заступао политику Демократске странке у јавности.

1991. године организовао је омладински покрет ТМК („Тако млади кажу“) и одржао један од првих опозиционих митинга у Ужицу у марту 1991. године.

1995. године заједно са Душаном Динчићем оснива прву независну организацију студената (од 1945. године) на универзитетима у Србији - "Студентску федерацију".

1996. године победио је на такмичењу у говорништву на Правном факултету и на Фестивалу беседништва “Sirmium Lux Verbi” у Сремској Митровици. Те године учествује у организацији првог кампа (политичке школе са 75 учесника) Демократске омладине у Кушићима на Јавору и изабран је за одборника у СО Ужице.

1996/97. организовао је и као председник Иницијативног одбора повео највећи, најуспешнији и свакако најдужи (119 дана) студентски протест у Србији током којег су се студенти и грађани борили против изборне крађе на локалним изборима 1996.

1998. године учествује у формирању покрета Отпор!

1999. учествовао у одбрани наше земље од НАТО агресије и радио на формирању и организовању активности прво Савеза за промене, а онда и ДОС-а.

2000. године запошљава се прво као саветник, а касније и као руководилац у мултинационалној компанији Каба са седиштем у Цириху, Швајцарска.

2004. и 2008. године био је изабран за одборника у општини Врачар, у Београду.

2005. године оснива предузеће ГБД д.о.о. (које се бави систем интеграцијом у домену техничке заштите објеката) на чијем се челу налази и данас. Ово предузеће је до сада реализовало велики број пројеката у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Бугарској и Албанији.

2010. године оснива удружење "Уједињено српско тржиште" и са својим сарадницима обилази српску дијаспору широм света, спајајући привреднике у земљи и расејању.

2012. године организује заједницу "100 година касније" и организује обележавање значајних датума и посете значајним местима српске историје у периоду ослободилачких ратова 1912-1918. године (од Кумановске битке на Зебрњаку, па до пробоја Солунског фронта).

Тренутно је члан ОО ДС Вождовац, ГрО ДС Београд и повереник је ДС за Власотинце.