lat

Горан Јешић

Посланик Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије

Рођен је 3. августа 1974. године у Сремској Митровици. 
Основну и средњу школу завршио је у Инђији. Дипломирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду. Завршио је специјалистички курс на тему "Јавна политика" Факултета политичких наука Универзитета у Београду. 
Политички је активан од 1996. године када је основао општинску организацију Грађанског савеза Србије у Инђији. На локалним изборима у септембру 2000. године директно је изабран за одборника Скупштине општине Инђија, а затим и за председника општине, тада најмлађег у Србији. Од тада, током протекле деценије Горана Јешића грађани општине Инђија бирали су на исту функцију у још два мандата (2004, 2008). 
У периоду од када је на челу локалне самоуправе, општина Инђија је доживела културни, привредни и друштвени процват. Пре свега, унапредио је општинску администрацију увођењем светских стандарда у општинску управу, која је тако постала услужни сервис грађана, јединствен у овом делу Европе. Увођењем електоронске управе, његовим суграђанима је олакшан, поједностављен и убрзан процес прибављања неопходних докумената, и управо тај начин рада локалне администрације је један од кључних разлога због којег су се страни инвеститори одлучили да, међу свим градовима у Србији, управо Инђију изаберу за инвестирање. 
Новим начином рада и организацијом општинске управе допринео је да почетком 2008. године магазин "Financial Times" додели награду општини Инђија и сврста је на листу 25 најбољих европских дестинација за страна улагања. Исти магазин је 2012. године општини Инђија доделио још једно признање — овога пута за другу најбољу дестинацију у Европи према ефективности трошкова улагања. 
Носилац је бројних личних признања и награда. Последња у низу стигла је 2011. године када га је Национална алијанса за локални економски развој прогласила "Реформатором године", а почетком 2012. Прва европска кућа доделила му је признање "Најевропљанин". 
У јулу 2012. именован је за потпредседника Владе АП Војводине и покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство. 
За председника Ресорног одбора ДС за пољопривреду, водопривреду и шумарство изабран је на седници Председништва Демократске странке одржаној 18. јануара 2013. године. 
Председник Сремског окружног одбора Демократске странке. 
Био је потпредседник Демократске странке (2014−2016). 
На парламентарним изборима 24. априла 2016. године изабран је за посланика у Народној скупштини Републике Србије. 
Говори енглески језик. 
Ожењен је Ружицом Јешић с којом има сина Марка и ћерку Мину.