lat

Драгана Ракић

Заменица председника Демократске странке. Председница Управног одбора Фондације Љуба Давидовић. Одборница у Скупштини Града Вршца.

Рођена је 15. августа 1973. године у Сремској Митровици. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду (1998), на Катедри за Општу књижевност и теорију  књижевности. Тренутно је докторанд на истом факултету. Област научног истраживања јој је културна историја јужног Баната.

 Дипломирала је и на Вишој школи за спортске тренере у Београду и стекла звање  – виши кошаркашки тренер. Била активна кошаркашица и кошаркашки тренер до 2008. године.

Учланила се у Демократску странку 2008. године. Чланица је Општинског одбора ДС Вршац од 2010, у два мандата 2012. и 2016.  била одборница у Скупштини Града Вршца. Од новембра 2014. је потпредседница Градског одбора ДС Вршац. Изабрана у Главни одбор ДС 2017. За потпредседницу Демократске странке изабрана је на изборној Скупштини ДС 2. јуна 2018. године. Председница је Управног одбора Фондације Љуба Давидовић. Председница је Ресорног одбора Демократске странке за заштиту животне средине. Чланица је надзорног одбора „Центра за права жена у Вршцу“. Чланица је Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) и Библиотекарског друштва Србије (БДС).

Запослена је у Градској библиотеци у Вршцу. Учествовала на многим међународним конференцијама и објавила неколико стручних и научних радова на тему културне историје јужног Баната.

Удата је и мајка једног Николе.

Говори енглески и руски језик.