ћир

Žene iz Visoke medicinske škole iz Ćuprije moraju biti vraćene na posao


PODELITE:

Izjava narodnog poslanika Demokratske stranke Balše Božovića

Jučerašnje partijsko zapošljavanje u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji pokazuje da su bahati funkcioneri SNS i dalje nedodirljivi. Funkcioneri SNS otimaju radna mesta redom i dovode u egzistencionalni problem kvalifikovane radnike i njihove porodice.

Iako su se na konkurs prijavile i dve doktorke medicine, dr Zorica Stojanović koja je iz ove škole samovoljom direktora otpuštena i dr Sunčica Ivanović koja je čak i policiji prijavila monstruozne pretnje koje joj direktor ove ustanove Hristos Aleksopulos upućuje, ovaj nasilnik je odlučio da umesto njih na radno mesto višeg predavača iz oblasti Integrativna zdravstvena i socijalna zaštita zaposli VETERINARA Ivana Bošnjaka, kog su za radno mesto kvalifikovale jedino članstvo u Glavnom odboru Srpske napredne stranke i funkcija državnog sekretara u Ministarstvu lokalne samouprave i državne uprave.

Podsećam da je u ovoj školi bez posla ostalo devet žena, doktora medicine, a da je veterinar Ivan Bošnjak samo jedan od 11 funkcionera Srpske napredne stranke za koje je Prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da su protivzakonito zaposleni u ovoj školi i naložila raskidanje ugovora sa njima. Među njima su i Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić koji zajedno imaju prijavljenih 11 plata, a Agencija za borbu protiv korupcije upozorava da ovo nisu sva njihova primanja. Koliko tuđih plata je potrebno ovoj "gospodi" da bi prestali da grabe, otimaju i uzimaju od ljudi koji su, očigledno greškom, mislili da mogu da pošteno žive od svog rada i znanja?

Moja obaveza kao narodnog poslanika jeste da zaštitim devet nastavnica, doktorki medicine koje su zbog samovolje Hristosa Aleksopulosa ostale bez posla. One nisu same, postaraćemo se da se zakon sprovede, da one budu vraćene na posao, da mogu da obezbede egzistenciju za sebe i za svoje porodice i da i svoju decu, ali i studente ove škole mogu da nauče da za njih ima mesta u ovoj državi i da se isplati učiti, raditi i biti pošten.

To je moj posao i od toga ne nameravam da odustanem.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE