lat

Жене из Високе медицинске школе из Ћуприје морају бити враћене на посао


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава народног посланика Демократске странке Балше Божовића

Јучерашње партијско запошљавање у Високој медицинској школи у Ћуприји показује да су бахати функционери СНС и даље недодирљиви. Функционери СНС отимају радна места редом и доводе у егзистенционални проблем квалификоване раднике и њихове породице.

Иако су се на конкурс пријавиле и две докторке медицине, др Зорица Стојановић која је из ове школе самовољом директора отпуштена и др Сунчица Ивановић која је чак и полицији пријавила монструозне претње које јој директор ове установе Христос Алексопулос упућује, овај насилник је одлучио да уместо њих на радно место вишег предавача из области Интегративна здравствена и социјална заштита запосли ВЕТЕРИНАРА Ивана Бошњака, ког су за радно место квалификовале једино чланство у Главном одбору Српске напредне странке и функција државног секретара у Министарству локалне самоуправе и државне управе.

Подсећам да је у овој школи без посла остало девет жена, доктора медицине, а да је ветеринар Иван Бошњак само један од 11 функционера Српске напредне странке за које је Просветна инспекција Министарства просвете утврдила да су противзаконито запослени у овој школи и наложила раскидање уговора са њима. Међу њима су и Александар Мартиновић и Владимир Орлић који заједно имају пријављених 11 плата, а Агенција за борбу против корупције упозорава да ово нису сва њихова примања. Колико туђих плата је потребно овој "господи" да би престали да грабе, отимају и узимају од људи који су, очигледно грешком, мислили да могу да поштено живе од свог рада и знања?

Моја обавеза као народног посланика јесте да заштитим девет наставница, докторки медицине које су због самовоље Христоса Алексопулоса остале без посла. Оне нису саме, постараћемо се да се закон спроведе, да оне буду враћене на посао, да могу да обезбеде егзистенцију за себе и за своје породице и да и своју децу, али и студенте ове школе могу да науче да за њих има места у овој држави и да се исплати учити, радити и бити поштен.

То је мој посао и од тога не намеравам да одустанем.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ