lat

За Србију без страха


ПОДЕЛИТЕ:

У току започетог процеса формирања Асоцијације слободних и независних одборника, која треба да омогући сарадњу и координацију одборника у условима бојкота рада локалних парламената, који је предвиђен Споразумом са народом, активно учешће су имали представници Демократске странке.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Замишљено је да Асоцијација обезбеди и сваку врсту помоћи одборницима у борби за промену режима који крши законе ове земље, који игнорише Европску повељу о локалним самоуправама и уништава демократију.

Посебно је поздрављена најава председавајућег Комитетом за мониторинг СЕ Лендерта Вербека да ће се у Србији у најкраћем року организовати постмониторинг рада локалних самоуправа.

У радном делу сесије, потпредседница Демократске странке и одборница у Вршцу, Драгана Ракић сведочила је о сопственом искуству и политичком насиљу које доживљава од стране функционера Српске напредне странке. Истакла је да свако ко износи критичко мишљење може да очекује да се власт освети „отказом на послу, претњама и другим непријатностима”.

„Све такве активности су координиране из једног центра, а то је Српска напредна странка и Александар Вучић", рекла је Ракић, наводећи да „режим види да му је крај близу, а када је звер рањена она је најагресивнија”.

Она је истакла још један акутан проблем, људи не желе да се кандидују за јавне функције и да се баве политиком у ситуацији када сагледају све форме и облике притиска који се врши над неистомишљеницима. Бављење политиком у Србији уз све тешкоће који су иманентне, постаје у режиму Александра Вучића и високоризично. Људи се повлаче у самоизолацију или апстиненцију, просто више неће да се кандидују, неће да ризикују тортуру ако буду изабрани”.

„Данас они који нису чланови СНС-а имају страх да се кандидују чак и за Савете месних заједница, а камоли да буду носиоци изборних листа у својим општинама и градовима”, истакла је Драгана Ракић, потпредседница Демократске странке наглашавајући важност заједничких акција.

“Окупили смо се да покажемо наше јединство, солидарност, да охрабримо једни друге и оно најважније – да покажемо да политика може бити другачија, да је то частан и поштен посао ако се њом баве такви људи”.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ