lat

За поштовање права на различитост


ПОДЕЛИТЕ:

На Светски дан особа са Дауновим синдромом полицајац у центру Новог Сада је легитимисао управо особу са Дауновим синдромом која је радила као колпортер и продавала магазин „Лице улице“ у оквиру пројекта намењеног социјализацији и оснаживању особа са инвалидитетом. Иако је продавац био видно обележен логом пројекта „Лице улице“ то није спречило полицајца да осим личне карте затражи и дозволу за продају новина.

Најоштрије осуђујемо овакво поступање полицијског службеника ПУ Нови Сад који је на врло непрофесионалан начин пришао ментално недовољно развијеној особи и прилично је узнемирио. Овим путем позивамо МУП да се више ангажује на обуци својих службеника како би њихова комуникација са особама са инвалидитетом била одговарајућа.

Данас када обележавамо Светски дан особа са Дауновим синдромом подсећамо јавност да истински слободна и успешна могу бити само она друштва која искрено поштују право на различитост и која својим грађанима не ускраћују права загарантована УН Конвенцијом о правима особа са инвалидитетом.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ