lat

За цену једне гондоле могуће купити педесет нових аутобуса


ПОДЕЛИТЕ:

Након сна о милионима туриста који хрле у престоницу, Горан Весић, неименовани градоначелник, јавности и житељима Београда нуди нову опсену о гондоли као атракцији која ће лепотом и функционалношћу привући многе.

Целокупан мегаломански пројекат и јесте иницијално замишљен да одврати пажњу од катастрофалног стања у ГСП, проблема у дечијој и социјалној заштити, од недовољно исказане бриге за породиље и труднице, од нерешеног проблема насиља у школама и урушених вредности, од свих питања, дакле, за које је дужна и обавезна ова градска власт да пружи одговоре.

Није питање приоритета определити средства за решење саобраћајних неуралгичних тачака, већ изабрати целисходан начин. Ко је закључио да је чвориште гужве на потезу Калемегдан – Ушће? Чему је алтернатива жица и кабина? Како и колико превоз гондолом ефикасно било шта решава? У туристички далеко развијеним срединама гондола нема или постоје на местима на којима треба решити висинске разлике. Реперне тачке морају бити утемељене у стварности, никако у имагинацији политичких профитера. Стручњаци су оправдану сумњу изразили око целокупног пројекта који донекле квари и амбијенталну целину древног Калемегдана и начина финансирања. Да би пословала рентабилно, нужно је да превезе пола милиона путника, без издвајања за амортизацију.

Следећи логику актуелних властодржаца, ученици већ могу лагано да се припреме на обавезне излете гондолом како би она испунила пословне планове аматера са незајажљивим амбицијама. Да је приоритет регулисање саобраћаја, свако разуман и одговорном пословању научен уместо слике на разгледници, помпезног отварања и висећих планова, осмислио би и обезбедио мноштво нових аутобуса. Једноставна је рачуница: за приказану цену гондоле у овом тренутку је могуће купити и осавременити возни парк градског превозника са педесетак нових аутобуса.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ