lat

Власт обмањује грађане на сваки начин


ПОДЕЛИТЕ:

Новогодишњи интервју председника Демократске странке др Зорана Лутовца на ТВ Наша

- Уколико све који другачије мисле третирате као непријатеља, онда ми не можемо говорити ни о постојању елементарне демократије – констатовао је Зоран Лутовац, председник Демократске странке гостујући на ТВ Наша и додао да је императив Савеза за Србију стварање правног, политичког и економског оквира за нормалан живот у Србији. Ноторна чињеница је да сада и овде људи живе тешко, готово је немогуће од плате обезбедити пристојну егзистенцију, судску и сваку другу заштиту уживају локални моћници и кабадахије, солидарност јењава, а изостаје брига о најрањивијим категоријама становништва. Ово је реалан рам слике Србије, а не виртуелна реалност која се промовише на јавном сервису и у другим медијима под контролом СНС.

- Грађани Србије морају свеобухватно и истинито да буду упознати са разликама у програмском и политичком смислу између политичких субјеката, а не да се принудно стављају у улогу навијача који се опредељује за победнике или губитнике у неравноправном двобоју – објаснио је Лутовац и поновио да његово напуштање телевизијског студија РТС је отпор намeтнутим узусима који нису професионални и коректни.

- Од виталног значаја је да се адекватно суочимо са реалним показатељима који говоре да се река људи који одлазе из земље не зауставља, да нажалост, 100.000 људи је затражило држављанство неких других земаља, задатак је да мобилишемо људске и стручне ресурсе у оснаживање привреде и друштва, а не пропагнаде која не приказује овај егзодус, мишљење је др Лутовца.

- Одговaрајући на питање гледалаца у контакт емисији емитованој на ТВ Наша, председник Демократске странке се осврнуо и на начин на који се води истрага о убиству Оливера Ивановића, оценивши га скандалозним.

- Привредна експанзија је привид који се сервира са екрана. Повећана продуктивност и то драматично осетна је само у пропагандним одељењима, која раде пуном паром, фабрикујући неистине и фризирајући податке.

- Нама се економија базира на јефтиној радној снази и подстицајним мерама Владе усмереним подобним страним инвеститорима. То није стратешки и дугорочно одрживо, ситуација да познанство и благонаклоност једног човека који о свему у држави одлучује буду једина валидна потврда и потреба у остваривању интереса.

- Без уређене законске регулативе и јасно формулисане економске политике ми ћемо туго таворити, плате неће омогућавати пристојан и нормалан живот, гледаћемо на телевизији лепши и бољи, а у стварности живети лоше и сиромашно – поновио је Лутовац.

- Редукована су и средства за социјална давања, задирало се и у неотуђива права пензионера, све то док се причало громогласно о бољитку и напретку, што је неморално и неприхватљиво.

- Ми не желимо да живимо у друштву у коме живе добро само они који су на или уз власт. Не желимо више да живимо у држави у којој се тешко кривично дело може санкционисати новчаном казном, ако је жртва политички неистомишљеник. Не желимо живот у клими у којој се извесно да је година за нама била лошија од претходне, а следећа уколико се власт не промени неће донети промену грађанима набоље, већ само продубљивање беде, јачање несигурности и ширење неизвесности – поручио је Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ