lat

Вида Огњеновић победница на Стеријином позорју


ПОДЕЛИТЕ:

На овогодишњем Стеријином позорју за текст савремене драме награђена је књижевница и редитељка Вида Огњеновић за комад „Козоцид“, који је и режирала, а извело га је Градско позориште Подгорица.

Награђена ауторка написала је велики број драма, које су доживеле више поставки и бројна извођења, а објављене су у различитим издањима. Као редитељ гостовала је у многим позориштима широм простора који је некада егзистирао као заједнички културни. Нема наше значајније позоришне награде коју није добила и не постоји значајније друштвено питање и покрет настао у отпору диктатури о којем, храбро и одговорно, смело и умно није настојала дати промишљен одговор.

Није пристајала на компромисе и ћутање када су небрига, притисак и лаж утискивали печат и у културно стваралаштво и друштвену атмосферу. Не одустајући од културног и друштвеног ангажмана стварила је дела којима меримо време.

У 29 година од обнове Демократске странке, професорка Вида Огњеновић активно је допринела борби за модерну и демократску земљу, достојанствених и слободних људи.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ