ћир

U Novom Sadu se bezbedno osećaju samo nasilnici


PODELITE:

Izjava dr Aleksandre Jerkov, narodne poslanice

Tri napada na politički angažovane mlade ljude u prethodnih nekoliko dana pokazuju da je Novi Sad postao grad nasilja, nasilnika i progona onih koji drugačije misle.

Studenti Dejan Bagarić iz Demokratske stranke, Mihajlo Nikolić i Marko Ðelević iz organizacije “Krov nad glavom” nisu napadnuti samo zbog svog političkog aktivizma - napadnuti su zbog toga što oni koji su ih napali znaju da neće za to odgovarati, zbog toga što se siledžije u Novom Sadu očigledno osećaju sasvim bezbedno i zbog toga što zbog mržnje i nasilja koje režim svakodnevno proizvodi svaki nasilnik misli da je potpuno prihvatljivo da napadne nekoga ko kritikuje vlast ili se zalaže za nešto što se nasilniku ne sviđa.

Zbog toga su, jednako koliko i sami počinioci, odgovorni i oni koji su im to omogućili. Gradonačelnik Miloš Vučević koji je od Novog Sada napravio sigurnu kuću za nasilnike i kriminalce, ministar policije Nebojša Stefanović koji u Novi Sad u kom cveta kriminal dolazi da obiđe šalter salu u policijskoj stanici, Aleksandar Vučić koji je generator sve mržnje i koji pravi narodne i državne neprijatelje od svih koji se usude da mu se suprotstave, bili oni novinari, akademici, političari ili studenti.

Sama činjenica da gradonačelnika Vučevića ne zabrinjavaju poslednja dešavanja, da nije obišao mladiće koje je neko pretukao samo zato što drugačije misle, da nije preduzeo sve mere koje su mu na raspolaganju da se bezbednosna situacija u Novom Sadu popravi, govori o tome da on ima nameru da Novi Sad ostane grad u kom se građani osećaju nebezbedno, a u kom su nasilnici i siledžije zaštićeni.

Zato, iako neophodno, nije dovoljno da samo počinioci budu otkriveni i kažnjeni. Neophodno je da odgovaraju i odu svi oni koji im svojim činjenjem, nečinjenjem i izjavama daju vetar u leđa. Sasvim sigurno će se sami prepoznati, ali, još važnije, građani vrlo dobro znaju ko su oni.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE