lat

У Београду 30. протест "Један од пет милиона"


ПОДЕЛИТЕ:

На почетку протестног окупљања, вечерас у Београду прочитано је писмо Уроша, младића који је нападнут прошле недеље у Нишу само због видљиво исказане антифашистичке оријентације. Поручио је да мржња не може победити мржњу, разговор и ненаоружана истина у Србији ће, верује он имати последњу реч.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

У златном добу сте до гуше, поштовани Београђани, у Борчи је људима и преко гуше исцурело. Ако нећемо да живот исцури, кажимо да се у овој земљи просула бахатост, осионост и примитивизам. Излива се незнање и неморал. Бели листићи нису били бедеми, водоутврде да Србија не буде Атлантида смо ми који се боримо, не ћутимо, не допуштамо насиље над разумом, чашћу и достојанством. Србија је постала фавела, зове се СНС. Брус, Гроцка, Пожега слика су напредне Србија. Нападају на памет Србије, вређају и прете интелектуалцима. Дахијо, чипуљички предозирао си се влашћу, номинован си за избацивање из куце на Андрићевом венцу, да ти поручим језиком који разумеш и намећеш - поручио је Срђан Миливојевић и подсетио на жртве овог режима и његових експонената. Позвао је све учеснике у политичком животу на бојкот избора према правилима који диктира дахија према својим узусима.

Упаљена је бакља слободе у Србији и нема те Пинк пљувачке која је може угасити. Овом бакљом запалићемо неугасли светионик слободе. Пламен ове бакље ти поручује, Србијом неће управљати онај кои ма јаче бицепсе у Књажевцу, онај кои ма дужу штанглу у Крушевцу, онај кои ма бољу дугу деветку у Косовској Митровици, ни онај кои ма бољи снајпер у Београду.

Бранислав Лечић је салдирао стање у заробљеном друштву. Као резултат протеста навео је што грађани не верују лажима, а Европа лажним обећањима. Нико у овој земљи не може да поверује да је твој политички отац Шешељ опозиција, констатовао је Лечић.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ