lat

Трипић: Кубуровић да се извини жртвама насиља и њиховим породицама за срамну изјаву


ПОДЕЛИТЕ:

Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је данас да је "срамна изјава министарке Кубуровић да је испуњен циљ Закона о спречавању насиља у породици постизањем мултисекторске сарадње."

"Закон није донет да би министарства вежбала како да међусобно сарађују, већ да се стане на пут насиљу. Подсећам, само у ова 4 месеца убијено је више од 16 жена и последњи је тренутак да се држава алармира и утврди узроке и евентуалне последице нечињења или неадекватног чињења њених представника. Узнемирује опуштеност министарке и задовољство у тренутку када модрице и црне статистике преплављују насловнице медија", упозорила је Трипић.

Трипић је додала да у "држави у којој жене по правилу убијају партнери које су већ пријављивани за насиље, неукусно је и дрско изјавити да сте задовољни применом закона јер сектори сада сарађују."

"Позивам министарку да се јавно извини свим жртвама које и данас трпе насиље, породицама убијених жена и почне да ради посао у интересу грађанки и грађана а не сарадње и дружења са другим министарствима", поручила је Тамара Трипић.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ