ћир

Stanković: Vratićemo aerodrom Nišlijama


PODELITE:

Nakon smene vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) poništićemo sve njene štetne odluke u Nišu, među kojima je i besplatno ustupanje aerodroma “Konstantin Veliki” državi, koje je od najperspektivnije vazdušne luke napravilo gubitaša, rekao je večeras Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) i jedan od lidera niškog Saveza za Srbiju (SzS).

Broj slika: 1

GALERIJA SLIKA

Na četrnaestoj slobodnoj zoni u Nišu, Stanković je kazao da će nova vlast “vratiti aerodrom Nišlijama” i da je to njena “moralna i građanska obaveza”. On je podsetio da je pre skoro godinu dana Upravnom sudu podneta tužba u kojoj se zahteva poništenje “sramne odluke Skupštine grada Niša”, od 22. juna 2018. godine, o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem “Aerodrom Niš” sa Grada na Republiku. Tužbu su podneli odbornici DS i drugih opozicionih stranaka, zajedno sa nevladinim organizacijama Udruženi pokret slobodnih stanara, Media i reform centar, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Proaktiv.

– Nećemo odustati dok se ova skupštinska odluka ne poništi i Gradu Nišu vrati ono što mu je oteto- kazao je on, dodajući da i najnoviji rezultati o poslovanju aerodroma pokazuju da “ono što je oteto ne može biti dobro”.

Stanković je kazao da je vlast na čelu sa SNS-om za samo osam meseci na nekada najperspektivnijem aerodromu uspela da napravi gubitak od 17 miliona dinara, a pri tom sve vreme obmanjivala javnost da je zabeležila dobitak od četiri miliona. On je rekao da se uprkos pričama o tome kako će aerodrom “procvetati” nakon što ga preuzme Republika, što se inače dogodilo u avgustu prošle godine, “opet uzima novac iz džepova građana Niša za pokrivanje njegovih gubitaka”.

– Do kraja godine izgleda da će ga i ugasiti. Osim, ako ne preuzme letove sa aerodroma Morava… A da, to beše onaj aerodrom koji radi samo jedan dan u nedelji i na koji ne sleću ni sportski avioni. Ovaj, nekada naš, niški, za sada bar radi svakog dana u nedelji, a dokle će, zaista se ne zna- kazao je Stanković.

On je rekao da vladajuća većina kroz farsu o uvođenju 12 linija od javnog značaja sa niškog aerodroma koje se subvencionišu iz državnog budžeta sa pet miliona evra godišnje u stvari pokriva gubitke nacionalnog prevoznika “Er Srbija” koja leti na tim linijama.

– Koliko su dobro izabrali te linije, pokazuje i to da na nekim letovima ima samo po četiri putnika, pa ih prevoze autobusima sa Niškog aerodroma na Beogradski, kako bi odatle leteli.

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE