lat

Станковић: Вратићемо аеродром Нишлијама


ПОДЕЛИТЕ:

Након смене власти на челу са Српском напредном странком (СНС) поништићемо све њене штетне одлуке у Нишу, међу којима је и бесплатно уступање аеродрома “Константин Велики” држави, које је од најперспективније ваздушне луке направило губиташа, рекао је вечерас Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке (ДС) и један од лидера нишког Савеза за Србију (СзС).

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На четрнаестој слободној зони у Нишу, Станковић је казао да ће нова власт “вратити аеродром Нишлијама” и да је то њена “морална и грађанска обавеза”. Он је подсетио да је пре скоро годину дана Управном суду поднета тужба у којој се захтева поништење “срамне одлуке Скупштине града Ниша”, од 22. јуна 2018. године, о преносу удела и оснивачких права над јавним предузећем “Аеродром Ниш” са Града на Републику. Тужбу су поднели одборници ДС и других опозиционих странака, заједно са невладиним организацијама Удружени покрет слободних станара, Медиа и реформ центар, Национална коалиција за децентрализацију и Проактив.

– Нећемо одустати док се ова скупштинска одлука не поништи и Граду Нишу врати оно што му је отето- казао је он, додајући да и најновији резултати о пословању аеродрома показују да “оно што је отето не може бити добро”.

Станковић је казао да је власт на челу са СНС-ом за само осам месеци на некада најперспективнијем аеродрому успела да направи губитак од 17 милиона динара, а при том све време обмањивала јавност да је забележила добитак од четири милиона. Он је рекао да се упркос причама о томе како ће аеродром “процветати” након што га преузме Република, што се иначе догодило у августу прошле године, “опет узима новац из џепова грађана Ниша за покривање његових губитака”.

– До краја године изгледа да ће га и угасити. Осим, ако не преузме летове са аеродрома Морава… А да, то беше онај аеродром који ради само један дан у недељи и на који не слећу ни спортски авиони. Овај, некада наш, нишки, за сада бар ради сваког дана у недељи, а докле ће, заиста се не зна- казао је Станковић.

Он је рекао да владајућа већина кроз фарсу о увођењу 12 линија од јавног значаја са нишког аеродрома које се субвенционишу из државног буџета са пет милиона евра годишње у ствари покрива губитке националног превозника “Ер Србија” која лети на тим линијама.

– Колико су добро изабрали те линије, показује и то да на неким летовима има само по четири путника, па их превозе аутобусима са Нишког аеродрома на Београдски, како би одатле летели.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ