lat

Србија прва у Европи по броју функционално неписмених


ПОДЕЛИТЕ:

Србија је прва у Европи по броју функционално неписмених, где више од милион људи нема ни основну школу, а хиљаде образованих младих сваког месеца одлази са картом у једном правцу, земља у којој се странка на власти хвали податком о 10 милиона ботовских прилога на годишњем нивоу.

СНС недвосмислено поручује да у виртуалној стварности слобода воље и избора не постоји, да је креирање медијске слике императив политике, сервирање вредносних ставова битније је од стваралачког напора да се осмисле и представе истинске духовне и материјалне вредности. Приземним порукама ове власти тако се запљускују грађани из часа у час, уместо дохотка имамо по глави становника сручене лажи. За 10 милиона остављених коментара било је потребно најмање 166.666 сати. Да ли је то повећање запослености и продуктивности о којој говоре властодршци? Уз неслободне медије какви су у Србији могуће је и јавно износити овакву поразну статистику једне опресивне политике, могуће је бесомучну подршку једноумљу и безлично удворништво инкорпорирати у легитимне страначке активности.

СНС статистичари не бележе и не анализирају погубност роботизације људи, ботизације Србије. СНС стратези не откривају спреге које омогућавају да се дође до 10 милиона. Да ли је неко постао у Србији мање незапослен, мање болестан, мање туђ, мање неук, мање неоспособљен зато што су сати протицали у погурености како би се прогурала лажна слика ? Која ставка у буџету припада ботовима? Да ли је постојање ботова и њихово дезинформисање економски коњуктурна појава, без обзира на неморалност таквих активности?

Одбрана од ботова је могућа, ако се сви, а више нас је који осећамо економску беду, трпимо због моралне кризе друштва и културне оскудице, укључимо се и бранимо право на мишљење и критичко расуђивање. Аморални покушај изједначавања тешких повреда нанетих опозиционом лидеру са нелагодом коју премијерка Брнабић осећа због прозивки на друштвеним мрежама, у светлу податка да су сви грађани Србије изложени из минута у минут непрестаној ботовској агресији, делује још бесрамније. Да ли се дигитализација о којој сања наглас исцрпљује стварањем услова да нас у мрежу лажи уплету ботови?

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ