ћир

SNS da prekine sa ucenama i maltretiranjem Srba na Kosovu


PODELITE:

Demokratska stranka traži od vlasti u Beogradu da se sa mnogo više ljudskosti i pravičnosti - ako te pojmove uopšte razumeju - odnose prema Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Ustaljena praksa režima Srpske napredne stranke i njihovih satelita iz samoproglašene Srpske liste u manipulacijama srpskim narodom na Kosovu i Metohiji – nastavlja se uoči skorog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na to područje.

Preostali Srbi na KiM ponovo su izloženi pritisku, ucenama i maltretiranju od strane režima, a sve sa ciljem da se u nedelju domaćoj i međunarodnoj javnosti pokaže kako Vučić uživa nepodeljeno podršku naroda za svoju politiku razgraničenja sa kosovskim Albancima. Od preostalih Srba u pokrajini, koji već godinama žive u teškim okolnostima, koji teško dolaze do zaposlenja i jedva opstaju u uslovima ograničene slobode kretanja, opet se traži da javno i bezrezervno podrže vlastodršca, da mu aplaudiraju i skandiraju, po cenu gubitka i ličnog i nacionalnog dostojanstva.

Apsolutno je neprihvatljivo da se ponovo insistira na tome da svi zaposleni u javnim službama, a bez pisane odluke da to jeste radna obaveza, prisustvuju zboru koji se 9. septembra organizuje Vučiću u čast. I dok su do prošlog petka pravljeni spiskovi onih koji dolaze na miting, od ponedeljka se popisuju oni koji nisu pristali da idu na poklonjenje gospodaru Srbije. Reč je zapravo o otvorenom nasilju režima nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji koje po svemu prevazilazi i manipulacije i pritiske iz vremena Slobodana Miloševića.

Srbi sa Kosova i Metohije u poslednje vreme zbunjeni su i zbog činjenice da se ne zna šta se od njih očekuje i kako ih zapravo vlast u Beogradu tretira; kao statističku grešku na ovom području, kako reče nedavno predsednik Vučić, ili kao masovnu pojavu pogodnu za klanjanje, skandiranje i frenetične aplauze? Šta god da je po sredi, dostojno je svakog prezira i osude.

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE