lat

СНС да прекине са уценама и малтретирањем Срба на Косову


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка тражи од власти у Београду да се са много више људскости и правичности - ако те појмове уопште разумеју - односе према Србима који живе на Косову и Метохији. Устаљена пракса режима Српске напредне странке и њихових сателита из самопроглашене Српске листе у манипулацијама српским народом на Косову и Метохији – наставља се уочи скорог доласка председника Србије Александра Вучића на то подручје.

Преостали Срби на КиМ поново су изложени притиску, уценама и малтретирању од стране режима, а све са циљем да се у недељу домаћој и међународној јавности покаже како Вучић ужива неподељено подршку народа за своју политику разграничења са косовским Албанцима. Од преосталих Срба у покрајини, који већ годинама живе у тешким околностима, који тешко долазе до запослења и једва опстају у условима ограничене слободе кретања, опет се тражи да јавно и безрезервно подрже властодршца, да му аплаудирају и скандирају, по цену губитка и личног и националног достојанства.

Апсолутно је неприхватљиво да се поново инсистира на томе да сви запослени у јавним службама, а без писане одлуке да то јесте радна обавеза, присуствују збору који се 9. септембра организује Вучићу у част. И док су до прошлог петка прављени спискови оних који долазе на митинг, од понедељка се пописују они који нису пристали да иду на поклоњење господару Србије. Реч је заправо о отвореном насиљу режима над српским народом на Косову и Метохији које по свему превазилази и манипулације и притиске из времена Слободана Милошевића.

Срби са Косова и Метохије у последње време збуњени су и због чињенице да се не зна шта се од њих очекује и како их заправо власт у Београду третира; као статистичку грешку на овом подручју, како рече недавно председник Вучић, или као масовну појаву погодну за клањање, скандирање и френетичне аплаузе? Шта год да је по среди, достојно је сваког презира и осуде.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ