lat

Случајеви Арежина и Видекањић - брутално омаловажавање институција


ПОДЕЛИТЕ:

"Опасност да пропадне и оно мало друштвеног морала који нам је преостао”

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) оценио је да отказ програмском директору Радио-телевизије Војводине Слободану Арежини, упркос правоснажној судској пресуди, као и директно одбијање одборника Српске напредне странке (СНС) у Кули да поступе по препоруци Агенције за борбу против корупције и смене председника општине Перицу Видекањића, представљају “најбруталније омаловажавање институција државе”. 

“Игнорисање правоснажних пресуда и препорука званичних институција је само знак упорног настојања СНС-а да одлучује о свему и потпуне партократије у нашем друштву, у коме институције представљају само декоративни фикус. Поштовање одлука званичних органа само у случајевима када се одлуке свиђају СНС-у и њихово исмевање и игнорисање у супротном случају, доводи нас у потпуни ћорсокак и у опасност да пропадне и оно мало друштвеног морала који нам је преостао”, оценио је ДС у саопштењу за јавност. 

Та странка је оценила и да таква политика СНС-а “понижава легалисте, а од оних који не поштују институције ствара хероје”, па самим тим и не чуди што се у областима правосуђа и легалности Србија налази на зачељу Европе. 

“Захтевамо да се испоштују одлуке и препоруке надлежних органа у случајевима Слободана Арежине и Перице Видекањића, јер се у супротном поставља питање ко ће од младих остати у земљи у којој се руководство једне телевизијске куће, или неколико одборника СНС-а у једној локалној самоуправи, усудило да не поштује одлуке суда или Агенције за борбу против корупције”, пише у саопштењу. 

(Извор: Аутономија) 

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ