lat

Скандалозна одлука о смени Миодрага Стојковића


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка осуђује још једно најдиректније и најбезочније мешање политике у науку, промоцију негативне селекције све последице поистекле из бесмислене и увредљиве тврдње министра просвете о безначајности свих умних и часних људи са именом и делом. 

Производ погубног размишљања, потирања критеријума и доминације модела подобности је и одлука декана ФМН у Крагујевцу да смени досадашњег шефа Катедре за матичне ћелије др Миодрага Стојковића.СНС , нажалост, има монопол свих средстава насиља и својом влашћу стварају кошмар тираније, зато је важно да наука остане област коју сиромаштво духа не додирује, одакле почиње будућност и разумевамо прошлост. Демократска странка не брани еминетног научника због његове друштвене ангажованости, идеолошке свести, политичке припадности Демократској странци, већ због потребе да се заштити и добије универзално поштовање знање и стваралаштво. Лични и субјективни разлози и политички интереси не смеју бити опредељујући у одлукама о смењивању и постављењу у образовним и научним институцијама. Рад др Стојковића припада свима нама, без изузетака и ограда које поставља свуда уоколо теоријски инсуфицијентна власт настоји да нас огради од самосвести и памти. Вредност се не губи зато што је неко из власти не разуме и не види.

Неће др Миодраг Стојковић бити мање вредан научник и делатник ако га смена са места шефа Катедре коју је утемељио, ми, као друштво и држава бићемо мање вредни ако то ћутећи допуштамо. Са више од 200 радова на СЦИ листи и више од 13.300 цитата, те Х-индексом 60, професор Миодраг Стојковић спада у ред најпознатијих и најпризнатијих научника у Србији. Један је од најеминентнијих стручњака у области матичних ћелија на свету и потребан је Србији и нама свима, не сме се са његовим именом, научним интегритетом и професионалним дигнитетом играти по диктату необразованих.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ