lat

Шарчевић хитно да врати на посао девет жена које су остале без посла због функционера СНС


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке

Народни посланик Балша Божовић тражио је данас хитан састанак са министром просвете Младеном Шарчевићем у вези са решавањем проблема девет жена које су остале без посла у Високој медицинској школи у Ћуприји и санкционисањем бројних неправилности и незаконитости које је у овој школи утврдила републичка Просветна инспекција.

Овим женама, које су поштено и одговорно радиле свој посао који су изгубиле у исто време када су се у истој школи противзаконито запослили народни посланици Александар Мартиновић и Владимир Орлић, као и други функционери Српске напредне странке, угрожена је егзистенција. Међу њима су и жене са веома малом децом, породиље, као и самохране мајке, од којих су неке већ отишле у Немачку да тамо раде најтеже послове.

Балша Божовић, који се прошле недеље у Скупштини срео са отпуштеним наставницама Високе медицинске школе у Ћуприји, изјавио је да је скандалозно то што је ових девет жена остало без посла, без примања, што су одбачене од стране система и што су тиме остављене без наде и могућности. Једнако скандалозно је и то што функционери странке на власти, Мартиновић и Орлић, који су, према решењу Просветне инспекције, у тој школи ангажовани незаконито, и данас примају њихове плате.

Као да није било доста што је ових девет жена остало без посла, прогон ових жена се наставља и након што су уклоњене са својих радних места. Против Сузане Милутиновић, докторке медицинских наука, поднета је кривична пријава у којој се за њу тражи годину дана затвора зато што је проговорила о незаконитостима и неправилностима у овој школи, које су касније потврђене од стране Просветне инспекције. Жена која је избегла са Косова добија јасну поруку да за њу нема места ни у Србији и да њено знање, образовање и рад не требају странци на власти. Докторке наука Зорица Стојановић и Марина Николић остале су без посла без речи објашњења, након деценије рада у овој школи. Запослени у школи и даље трпе притиске, претње и застрашивања, а неки од њих, попут Сунчице Ивановић, пријавили су полицији претње и тортуру којима су изложени.

Божовић је поновио да ове жене неће остати незаштићене. Док су оне остајале без плата и посла у тој школи су противзаконито ангажовани Мартиновић и Орлић који заједно имају 11 пријављених плата, а Агенција за борбу против корупције сматра да је могуће да имају још непријављених примања, будући да ни ова нису пријавили док скандал није избио у јавност. Оне су жртве бахатости функционера странке на власти који мисле да се а њих не односе закони и правила, који отимају плате доктора, наставника, лекара, стручних и поштених људи.

Божовић је нагласио да ће се и даље борити за сваког човека који страда због тога што верује да је важније поштено и одговорно радити свој посао него бити у странци на власти. Од борбе за ових девет храбрих жена се не сме одустати, јер је то борба за сваког нашег грађанина који не пристаје на бахатост, самовољу и насиље оних на власти.

Балша Божовић

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ