ћир

Režim se očajnički brani od kraja koji je blizu


PODELITE:

Ivan Krstić za blog besermenji.com

I pored svega što se događalo sa Demokratskom strankom prethodnih godina, Vi ste ostali neumoljivi u odbrani, kako partijskih načela, tako i partijskih kolega. Kako je biti jedan od “žutih” na pragu 2019. kada sve opet podseća na period pre 20 godina? Da li nekad imate osećaj da ponovo gledate davno odgledani film i šta radite da se ne umorite?

Vrhunska je čast i izazov ostati dosledan u sprovođenju izvorne politike Demokratske stranke, naročito poslednjih šest godina narastajuće diktature SNS režima koji, u panici od gubitka vlasti i svestan svojih zlodela, pribegava sve više i fašistoidnim metodama vladavine. Ponosan sam što sam “žuti” bio i ostao. Naravno da nisam zadovoljan što smo posle 20 godina, bar naizgled, na početku borbe protiv samovolje pojedinaca na vlasti. Nisam se ni umorio, pogotovo što vidim da se bliži kraj borbe koja će urušiti autokratski režim, ponovo uspostaviti institucije i vratiti ih građanima. Pre dve decenije ta borba je naivno ostala nedovršena i obećavamo da sada tako neće biti.

Otvoreno govoreći – da li biste nešto zamerili današnjoj Demokratskoj stranci? Da sada razgovarate sa Zoranom Lutovcem, šta biste mu rekli da mora da se promeni kako bi DS otvorila nove horizonte u budućnosti?

Založio bih se za jaču i vidljiviju ulogu DS u okviru Saveza za Srbiju, kao stožera demokratskih građanskih težnji i verujem da će uskoro do takvog profilisanja doći na političkoj sceni.

Nije nikakva tajna da živimo u medijskom mraku – prostor koji opozicija ima u nacionalnim i lokalnim medijima je zastrašujuće zanemarujući, te i ne čudi što se često može čuti kako širom Srbije mnogi i ne znaju da opozicija Vučićevom režimu uopšte postoji. Kakva je situacija u Leskovcu – znaju li ljudi za, na primer, Savez za Srbiju i kako razmišljaju o Savezu?

Većina građana Leskovca, kao uostalom cele Srbije, nezadovoljna je i ojađena pod vladavinom SNS režima, ali se za sada njihov glas ne čuje dovoljno zbog opšte ali i lokalne medijske blokade. Zato će SZS, čija se organizaciona mreža širi, između ostalog veliku pažnju posvetiti zalaganju da se glas građana Leskovca, kao i drugih sredina, njihove muke i očekivanja, čuju dovoljno glasno i daleko kako bi u budućnosti bili rešavani efikasno. Pritom sam uveren da ne pričamo o dalekoj budućnosti.

(Izvor: besermenji.com)

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE