lat

Прва кривична пријава Антикорупцијског тима ДС: Оштетили буџет за преко 200 хиљада евра!


ПОДЕЛИТЕ:

Антикорупцијски тим Демократске странке почео је са радом и поднео је прву кривичну пријаву против директора Дирекције за јавни превоз града Београда Угљеше Митровића и НН лица као саизвршилаца кривичног дела злоупотребе службеног положаја. 

Филип Исаиловић, шеф Антикорупцијског тима ДС, овим поводом изјавио је: 

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Угљеша Митровић је 28. децембра 2015. године у Београду уговорио и потписао са конзорцијумом приватних превозника уговор о јавном градском превозу укупне вредности веће од 54 милијарде динара на период од 10 година, иако су у складу са тада важећим актима града Београда били у обавези да потпишу такав уговор на рок од 5 година, чиме су конзорцијуму приватних превозника омогућили додатне приходе од преко 27 милијарди динара на штету града“. 


Исаиловић је нагласио да је на овај начин незаконито наведеном конзорцијуму омогућено да приходује двоструко више него што је градском одлуком било дозвољено, односно 27.000.294.970 динара, што износи скоро 230 хиљада евра. 


Исаиловић је позвао све грађане, организације и медије да доставе све информације које поседују о криминалу и корупцији. 

„Уколико постоји основ ми ћемо поднети кривичне пријаве и кроз институције се борити да правда победи. Наглашавам да ми нисмо суд нити тужилаштво, верујемо у институције и уређену државу. Борићемо се сваког дана да Србија постане правна држава, земља владавине права где су криминалци у затворима а не на улицама и државним канцеларијама“. 

Информативна служба ДС 

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ