lat

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА у Житорађи


ПОДЕЛИТЕ:

Још један протест #1od5miliona у Житорађи, прошао је у знаку недавног пребијања једног од организатора протеста и локалног активисте Милана Благојевића. Око стотинак незадовољних грађана окупило се у центру града, где су им се обратили Дејан Милошевић, председник удружења Гвоздени пук, Милан Благојевић и Миљан Савић, нападнути активисти и председавајући Савеза за Србију и председник Демократске странке др Зоран Лутовац.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Милан Благојевић је кратко окупљеним грађанима и грађанкама поручио да га нико није уплашио и да страха нема.

Дејан Милошевић испред удружења Гоздени пук је рекао да је Милан Благојевић жртва система Вучићеве Србије и да је то што се десило Милану могло и може да се деси сваком од нас. Он је истакао да је топлички крај увек давао добре ратнике, али да Топличане неће слати у рат исти они који су то радили и пре двадесет година.

“Ми морамо да дишемо сви као један. Ни једна војска без добрих генерала не може да победи и због тога нам требају и политичари и удружења грађана и сви грађани. Ова власт хоће само једно, а то је да будемо разједињени.”

Милошевић је позвао окупљене грађане да 13. априла дођу у Београд, јер, како је навео, овај режим се може победити само учествовањем и заједништвом.

Окупљенима се обратио и председавајући Савеза за Србију и председник Демократске странке др Зоран Лутовац рекавши да је данас у Житорађу дошао као човек да се солидарише са жртвом насиља, јер верује да солидарност мора да постане општа, јер је то једини начин да мењамо Србију на боље.

“Насиље над Миланом Благојевићем је последица опште друштвене атмосфере коју ствара Александар Вучић, атмосферу у којој су неистомишљеници непријатељи, где се јавне и друштвене институције третирају као оруђе у борби против непријатеља, где се функционери понашају као да је јавно добро њихов посед. Сви који су спремни да критикују или нешто да питају третирају се као непријатељи, а против непријатеља је све дозвољено све, па и насиље.”

Обративши се медијима, Лутовац је истакао да је пребијање Милана Благојевића последица чињенице да насилници пролазе некажњено, подсетивши да су нападачи на Борка Стефановића пуштени на слободу, да је у Неготину нападнут учесник протеста 1 од 5 милиона, на покушај убиства новинара Милана Јовановића у Гроцкој, на председника општине Брус који се иживљава над женама…

“Људи који су одговорни за то су људи по мери Александра Вучића. Он је био на листи сваке општине у Србији и сви они су изабрани јер су имали његову подршку, а сада имају његову заштиту и имаће је све док не почне да угрожава његов рејтинг. Само када угрозе његов рејтинг, пустиће их низ воду! Нема елементарне правде и зато људи протестују широм Србије, у више од 100 места.”

Подсетимо, Милана Благојевића су пре четири дана претукли у згради општине Житорађа, када је председнику те општине Ивану Станојевићу, поставио питање у вези са петицијом коју је прокренуо, а која се тицала рушења градског стадиона. Благојевића је и још двојицу активиста, Милоша Јанковића и Миљан Савића, након инцидента ухапсила полиција под оптужбм да су претукли председника општине, али су услед великог притиска јавности након осам сати у притвору пуштени да се бране са слободе.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ