lat

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА у Београду (8.6.2019)


ПОДЕЛИТЕ:

На овонедељном протестном окупљању у Београду код Теразијске чесме грађанима се обратио Синиша Ковачевић, наводећи да смо једина светска престоница која рапидно пропада под овом влачћу, губи обележја, једина метропола без аутобуске и железничке станице.

Број слика: 7

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

- Имате човека моји маше празној улици, имате човека који креира паралелну стварност и онда уз помоћ медија које контролише намеће лажи. Имамо план, имамо програм, али пре свега, морамо у слободи њих спроводити. Нећемо да будемо срећни робови, ми ћемо победити као слободни људи, поручио је Ковачевић.

Дошло је лето, почела је да се буди природа, али слободе нема, изузев овде, где се окупимо и боримо, рекао је Вукашин Обрадовић, који је у име Стручног тима презентирао нужне услове за одржавање фер и демократских избора.

Први захтев се односи на председника Србије који не изражава државно јединство, како Устав налаже. Други захтев се односи на политичку одговорност најодговорнијих у Министарству културе који нису спречили таблоидизацију и све неправилности испољене у регулисању медијске сфере. Захтев за одговорност чланова РЕМ. Јавни сервиси, истакао је Обрадовић, нужно је да буду независни од утицаја политичке елите. 

Наши захтеви нису максималистички, они су рационални, прихватљиви, неопходни да се створе услови за демократизацију изборног процеса, могло се чути вечерас.

- Хвала вам што истрајавате у борби која траје 6 месеци, у њој смо Вучића притерали уза зид. Не одустајемо, нисмо сами. Оно на ђта смо указивали, оно о чему говори наш стручни тим, потврђени су и у Извештају Европске комисије и Фридом хауса - констатовао је Небојша Зеленовић, копредседник ДС уједињена.

Зеленовић је поручио да Вулин, Брнабићка и друге марионете постају небитни када се отворе праве теме.

- Шабац је једна од 7 општина у Србији у којој је смеће очишћено, где функционише одбрана од поплава. Други расипају ненаменски народне паре, ми нисмо и нећемо.

Због следбеника и капиларних гласова занемарују се приоритети, рекао је Зеленовић и обећао увођење референдумског одлучивања о свим питањима од виталног значаја за грађане.

Након речи Бранислава Лечића да равнодушности нема места, покренути грађани кренули су у шетњу уобичајеном стазом.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ