ћир

Protest JEDAN OD PET MILIONA - Svi kao jedan! (Beograd, 13.4.2019)


PODELITE:

Intoniranjem državne himne počeo je veličanstveni građanski protest ispred Narodne skupštine, pred više desetina hiljada okupljenih.

Broj slika: 13

GALERIJA SLIKA

Prvi se skupu obratio prof. dr Čedomir Čupić da pošalje u nepovratnu prošlost uzurpatore i ukine nesretnu stvarnost koju su nam priredili. Hvala na hrabrosti, građani, pokazali ste svetu i nama da imate savest, svest i samosvest! Cena koju plaćamo je u ime viših vrednosti života. Da bi čovek bio tiranin potreban je mentalni poremećaj, konstatovali su naučnici. Mi imamo mentalni poremećaj na vlasti. Ko je sa kriminalcima i on je kriminalac, sa Vučićem nema Srbija budućnost - konstatovao je Čupić.

Vučić zbog moći koju je nezakonito monopolisao vrši i posao Vlade, posao svih državnih organa, sudskih instanci i stranačke strukture. Suverenost je oteo od naroda, rekao je prof. dr Zoran Ivošević, navodeći brojne primere sukoba interesa i nezakonitosti koje se vrše zarad opstanka na vlasti čoveka koji je ukinuo opšte dobro svake demokratije - pravo. Prof. Ivošević je nabrojao najdrastičnije oblike ispoljene samovolje koje nas približavaju istočnjačkim despotijama, a odaljavaju od tokova progresa, prava i demokratije.

O amoralnosti postupaka i načinima kojima se služi vlast da opravda sve činjeno, potresno a odlučno sa bine progovorila je Anastasija Ilić. 

Srđan Škoro, novinar, je u hronologiji Vučićevog beščašća posebno izdvojio što je ratnim zločincima i huškačima pružao blagodeti zaštite, baš kao što to sada omogućava kriminalcima. Izrazio je duboko verovanje da je odzvonilo kriminalizovanoj državi koju je SNS ustrojio.

Stefan Novaković, jedan od studenata koji je osetio brutalnost obračuna Vučićevog režima sa istinoljubivom mladošću Srbije, negirao je tvrdnje o podelama i raskolima. Sve je pozvao da se pridruže borbi za dostojanstvo, za zemlju u kojoj vojska ne salutira dezerteru, a policija ne diže pendreke na komandu lažnog doktora.

- 27 godina na ulici se borimo, na ulici volimo svoju državu, kunem vam se, ovo je naša poslednja ulica, ovde će stati i početi sloboda - uzviknuo je Sergej Trifunović, podsećajući da su ovde i generacije rođene na ulici i poželeo dobrodošlicu svima koji su došli po svoju slobodu. Nismo bića koja su naviknuta na odsustvo slobode, to su botovi, mi oslobođeni straha moramo da obodrimo i osnažimo sve one koji "ali" menjaju za "moram", rekao je Trifunović, pozdravljen frenetičnim aplauzima.

"Nećemo moćnika koji detetu udara bananu na terenu - jednodušan je odgovor građana na pitanje koje je Trifunović postavio.

Koliki je strah vlasti svedoči i niz preduzetih poteza; od zaustavljanja linija javnog prevoza do onemogućavanja pristupa Internetu. Nisu sprečeni ni ljudi, ni dobre vibracije, ni ideje o slobodi.

Pozitivnom energijom i porukama koje su ocrtale put ka željenoj sutrašnjici, građani su se na poziv organizatora uputili ka zgradi Vlade RS. U koloni su bili lideri Saveza za Srbiju koji su još pre mesec dana pozvali sve pristalice i slobodoumne ljude da dođu na šetnju do slobode.

Kneza Miloša ulicom reke su se ulile u Nemanjinu, praćene pesmama koje duh slobodarski opevaju. Potom se reka slila na Trg Slavija i zatim se išlo do doma Narodne skupštine.

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE