lat

ПРЕТУЧЕН ЈЕДАН ОД ОРГАНИЗАТОРА ПРОТЕСТА У НОВОМ САДУ


ПОДЕЛИТЕ:

Један од организатора протеста “1 од 5 милиона” у Новом Саду, студент Филозофског факултета и активиста Демократске странке Дејан Багарић нападнут је вечерас у Универзитетском кампусу и тешко претучен.

Багарића су напали њему непознати људи недалеко од студентског ресторана, оборили га на асфалт и задали му више удараца, непосредно после завршетка вечерашњег протеста “1 од 5 милиона” у Новом Саду. Он је примљен у Ургентни центар Клиничког центра “Нови Сад” са бројним подливима и повредама од удараца по глави и телу, где му је указана лекарска помоћ и где ће остати преко ноћи како би лекари пратили његово здравствено стање.

Демократска странка захтева од новосадске полиције и тужилаштва да у најкраћем року идентификују, ухапсе и изведу на суд све нападаче на Дејана Багарића. Имајући у виду све околности под којим се догодио мучки напад на младића који на свим протестима носи беџ са ликом убијеног премијера Зорана Ђинђића, више него основана је претпоставка да је Багарић нападнут због својих политичких активности. Вечерашњи напад је трећи случај у којем су мете напада били млади људи који учествују у организацији протеста у Новом Саду, а само дан раније, такође у новосадском Универзитетском кампусу, претучена су двојица студената и активиста организације “Кров над главом”. Тешко је поверовати у то да је таква серија напада пука случајност и да није реч о покушају владајућег режима да голим насиљем разбије протесте.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ