lat

Покрајински одбор ДС домаћин Централноевропској мрежи социјалдемократкиња


ПОДЕЛИТЕ:

Покрајински одбор Демократске странке је данас био домаћин Централноевропској мрежи социјалдемократкиња (CEE Network) које су потом подржале својим присуством протест у Новом Саду.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Током разговора, потпредседница Демократске странке Драгана Ракић и председник Градског одбора Новог Сада Вељко Крстоношић упознали су гошће са актуелном политичком ситуацијом и активностима Демократске странке у протеклом периоду.

Посебно је посвећена пажња начинима политичке борбе са популистичким порукама партија са власти, нарочито у Србији и Мађарској, уз осврт на политичку ситуацију и у Италији и другим земљама централне Европе.

Посебан акценат је стављен на положај зена у земљама које пролазе транзицију и све изазове које носи период приступања ЕУ.

Имајући у виду да је наша чланица Главног одбора Тамара Трипић и део Управног одбора ЦЕЕ мреже, договорена је још ближа сарадња са нашом странком у светлу подршке прогресивним идејама и борбе за модернизацију Србије.

Међу угледним гошћама су биле и Зита Гурмаи, председница PES Women и Пиа Локатели из Социјалдемократске странке Италије која је и потпредседница Социјалистичке интернационале.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ