lat

Подршка протесту људи оштећених лихварским кредитима у швајцарским францима


ПОДЕЛИТЕ:

Савез за Србију подржава протест оштећених банкарских клијената који окупља људе оштећене лихварским кредитима индексираним у швајцарским францима и њихов захтев да Врховни касациони суд уједначи негативну праксу према каматама у овој валути, као што је учинио у вези са обрадом кредита од стране банака.

Савез за Србију истиче да су ови кредити неприхватљиви вид отимања од грађана и подржава доношење закона о динаризацији ових кредита или закона којим би се нехумане камате у швајцарцима елиминисале, а оштећеним грађанима омогућило да исплате свој банкарски дуг на реалним основама, без пленидбе имовине од стране извршитеља и уз отпис незаконитих оптерећења на леђима грађана.

Више од 25.000 породица очекује брзу реакцију државе и коначно решење овог проблема који представља вид организоване пљачке народа. Режим Српске напредне странке остаје нем на овај проблем, иако су годинама обећавали да ће га решити. Очигледно им прија загрљај банкарског лобија.

СЗС подржава и захтеве других оштећених грађана услед чињенице да Народна банка Србије штити банкарске монополе, а не грађане.

(Извор: Савез за Србију)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ