lat

Осуђени ратни злочинац Војислав Шешељ је деведесетих имао Вучићеву подршку, данас има и његову дозволу


ПОДЕЛИТЕ:

Посланици Демократске странке захтевају од надлежних државних органа да оштро, хитно и озбиљно реагују на последње претње осуђеног ратног злочинца Војислава Шешеља упућене нашем колеги Томиславу Жигманову и колеги Ненаду Чанку.

Говорећи о својим ратним злочинима овај осуђени ратни злочинац је рекао да се "интензивно припрема да их понови" и да ће "кренути од Жигманова и Чанка".

Осуђени ратни злочинац Војислав Шешељ је својим претходним деловањем показао да његове претње и његова мржња нису празне речи - у прошлости су оне резултирале десетинама хиљада прогнаних и убијених, стотинама хиљада упропаштених живота и уништених судбина.

Народни посланици Демократске странке захтевају и од скупштинских органа да покрену све неопходне процедуре како би осуђеном ратном злочинцу Војиславу Шешељу био одузет мандат, будући да Закон о избору народних посланика прописује да посланику осуђеном на казну затвора дужу од шест месеци престаје мандат.

Уколико реакција надлежних органа сада изостане, биће јасно да га државни врх на челу са Александром Вучићем, подржава и данас, баш као што га је подржавао и у време када је Шешељ ратне злочине вршио.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ