lat

Опозициони одборници напустили Скупштину града Вршца


ПОДЕЛИТЕ:

Данас су опозициони одборници града Вршца бојкотовали скупштинско заседање, због, како су навели, „терора који спроводи Српска напредна странка над институцијама државе и њеним грађанима“.

У саопштењу се даље наводи: „Грађани су са протеста тражили да сви посланици и одборници напусте скупштине због суспендованих демократских принципа. Поштујући захтеве грађана, ми одборници скупштине града Вршца бојкотоваћемо ову седницу“.

Данашњи рад скупштине је бојкотовало седморо одборника: Татјана Вешовић (ДС), Драгана Ракић (ДС), Биљана Јеличић (ДЈБ), Горан Николић (ДЈБ), Зоран Томић (Народна странка), Драгица Станојловић (независна одборница) и Милуцу Живков (СПС).

Почетак скупштинског заседања је каснио 30 минута, јер није било потребне већине за изгласавање одређених тачака дневног реда, а које се тичу поступка продаје д.о.о. Хелвеције која је у 100% власништву града Вршца. Реч је о продаји дела имовине јавног комуналног предузећа Други октобар за коју није било потребне већине, па је пред сам почетак скупштинског заседања амандманом мењана Одлука о оснивању д.о.о. Хелвеција како би се број потребних гласова одборника са 30 смањио на 23.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ