ћир

Odbornici vračarske opozicije: Aktivan bojkot sednice Skupštine


PODELITE:

Odbornici vračarske opozicije nalaze se ispred zgrade Gradske opštine Vračar, a ne u sali u kojoj se održava sednica Skupštine.

Ne želimo da dajemo legitimitet imitaciji demokratije i obesmišljenom parlamentarizmu, već javnosti želimo da ukažemo na nekoliko aktuelnih problema značajnih za građane Vračara.

Imamo saznanja da zamenik gradonačelnika Goran Vesić uveliko planira otimanje dečijeg odmarališta „Šuplja stena“ na Avali, koje je nakon devastacije nastale tokom devedesetih godina u potpunosti obnovljeno 2008. sredstvima iz budžeta opštine Vračar i stavljeno na raspolaganje deci Vračara za boravak i rekreaciju u prirodi. Mnogi od nas, u više generacija, svoje detinjstvo provodili su u „Šupljoj steni“, a „napredna“ gradska vlast hoće nove generacije Vračaraca za to da uskrati.

Još jednu prevaru Goran Vesić pokušava da poturi Vračarcima: „Društvo za ulepšavanje Vračara“. Danas se Društvo navodno bori za sprečavanje urbanističkog haosa na Vračaru, koji je procvetao dolaskom SNS na vlast 2016. godine. Zato podsećamo da kada su raspisani lokalni izbori 2016. godine, u dogovoru sa SNS sakupljeni su potpisi za kandidovanje Društva na izborima. Vračarci su dovedeni u zabludu, a tom lažnom listom pokušali su da umanje pobednički rezultat liste „Vračar slobodno“. Nažalost, Društvo čiji je rad iz plemenitih pobuda obnovljen za vreme demokratske vlasti i čiji datum prvobitnog osnivanja se obeležava kao Dan opštine Vračar, od 2016. se perfidno zloupotrebljava kao pseudonim Gorana Vesića.

Ne ulazimo u salu Skupštine jer ne želimo da učestvujemo ni u besmislenom dnevnom redu koji predlaže SNS sa svojim preletačima koji im daju podršku.

Kao i na svakoj prethodnoj sednici, po pravilu je obavezna tačka dnevnog reda neko imenovanje na funkcije, izbori lica bliskih SNS za razne komisije, podkomisije komisija, odnosno, besumučno trošenje novca građana Vračara na prohteve i funkcije članova SNS. Tako danas imamo po ko zna koji put promene članova Opštinske izborne komisije, nove „gladne“ naprednjake koji će biti na teretu svih građana Vračara.

Moramo da istaknemo i da prenesemo našu posebnu zabrinutost zbog jedne tačke današnje sednice: „ODLUKA O ORGANIZACIJI I FUNKCIONISANJU CIVILNE ZAŠTITE NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE VRAČAR“, jer je nejasno zašto se sada predlaže, posebno zbog činjenice da nas ova nesposobna vlast drži u konstantnoj tenziji, da njihovi mediji neretko izmišljaju neke neprijatelje i najavljuju ratove.

Da li je ovo nalog od privremeno odsutno-nesposobnog za vojsku ministra Vulina, ili redova Vulina, ili je nova Vesićeva glupost, za građane Vračara nije bitno.

S obzirom da ih građani Vračara ne zanimaju i da ništa ne rade, sem što gledaju da se izaberu na što više funkcija i da iz budžeta otmu što više novca, mi im kao opozicija danas poručujemo:

Nastavite da se igrate još malo, do izbora. Na izborima ćemo vas ubedljivo pobediti, oslobodićemo  Vračar koji ste kriminalom oteli 2016. godine uz pomoć preletača: Marka Mandića i Mihaila Grupkovića iz LDP-a.

Odbornička grupa „Vračar slobodno“

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE