lat

Одборници врачарске опозиције: Активан бојкот седнице Скупштине


ПОДЕЛИТЕ:

Одборници врачарске опозиције налазе се испред зграде Градске општине Врачар, а не у сали у којој се одржава седница Скупштине.

Не желимо да дајемо легитимитет имитацији демократије и обесмишљеном парламентаризму, већ јавности желимо да укажемо на неколико актуелних проблема значајних за грађане Врачара.

Имамо сазнања да заменик градоначелника Горан Весић увелико планира отимање дечијег одмаралишта „Шупља стена“ на Авали, које је након девастације настале током деведесетих година у потпуности обновљено 2008. средствима из буџета општине Врачар и стављено на располагање деци Врачара за боравак и рекреацију у природи. Многи од нас, у више генерација, своје детињство проводили су у „Шупљој стени“, а „напредна“ градска власт хоће нове генерације Врачараца за то да ускрати.

Још једну превару Горан Весић покушава да потури Врачарцима: „Друштво за улепшавање Врачара“. Данас се Друштво наводно бори за спречавање урбанистичког хаоса на Врачару, који је процветао доласком СНС на власт 2016. године. Зато подсећамо да када су расписани локални избори 2016. године, у договору са СНС сакупљени су потписи за кандидовање Друштва на изборима. Врачарци су доведени у заблуду, а том лажном листом покушали су да умање победнички резултат листе „Врачар слободно“. Нажалост, Друштво чији је рад из племенитих побуда обновљен за време демократске власти и чији датум првобитног оснивања се обележава као Дан општине Врачар, од 2016. се перфидно злоупотребљава као псеудоним Горана Весића.

Не улазимо у салу Скупштине јер не желимо да учествујемо ни у бесмисленом дневном реду који предлаже СНС са својим прелетачима који им дају подршку.

Као и на свакој претходној седници, по правилу је обавезна тачка дневног реда неко именовање на функције, избори лица блиских СНС за разне комисије, подкомисије комисија, односно, бесумучно трошење новца грађана Врачара на прохтеве и функције чланова СНС. Тако данас имамо по ко зна који пут промене чланова Општинске изборне комисије, нове „гладне“ напредњаке који ће бити на терету свих грађана Врачара.

Морамо да истакнемо и да пренесемо нашу посебну забринутост због једне тачке данашње седнице: „ОДЛУКА О ОРГАНИЗАЦИЈИ И ФУНКЦИОНИСАЊУ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР“, јер је нејасно зашто се сада предлаже, посебно због чињенице да нас ова неспособна власт држи у константној тензији, да њихови медији неретко измишљају неке непријатеље и најављују ратове.

Да ли је ово налог од привремено одсутно-неспособног за војску министра Вулина, или редова Вулина, или је нова Весићева глупост, за грађане Врачара није битно.

С обзиром да их грађани Врачара не занимају и да ништа не раде, сем што гледају да се изаберу на што више функција и да из буџета отму што више новца, ми им као опозиција данас поручујемо:

Наставите да се играте још мало, до избора. На изборима ћемо вас убедљиво победити, ослободићемо  Врачар који сте криминалом отели 2016. године уз помоћ прелетача: Марка Мандића и Михаила Групковића из ЛДП-а.

Одборничка група „Врачар слободно“

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ