lat

Одборници опозиције у Скупштини ГО Звездара напустили седницу


ПОДЕЛИТЕ:

Седница Скупштине ГО Звездара у знаку кршења прописа. Данашња, осамнаеста седница Скупштине Градске општине Звездара одвијала се у знаку низа неправилности.

Иако је крајњи рок за доношење Одлуке о буџету за 2019.годину био 20.12.2018., Скупштина Градске општине Звездара ту одлуку донела је тек данас 27.12.18. и то без учешћа већине одборника опозиције, који су напустили седницу због бахатог понашања скупштинске већине.

Материјал за расправу о буџету одборници су добили само два дана пре седнице, иако је рок био минимум пет дана пре одржавања седнице. Као представници великог броја грађана Звездаре, одборници опозиције предлагали су да се седници Скупштине разматрају и тачке као што су: - нелегална градња, нелегална трговини и комунални хаос на платоу испред Цветкове пијаце и другим локацијама, питање већег издвајања средстава у буџету за социјалне категорије, као и извештај о раду чланова Већа ГО Звездара.

Како ни једна од предложених тачака није прихваћена, а и због наведеног кршења Статута и Пословника о раду Скупштине, већина одборника опозиције напустила је седницу.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ