lat

Одборници Демократске странке напустили седницу Скупштине ГО Лазаревац


ПОДЕЛИТЕ:

Одборници Демократске странке данас су напустили седницу Скупштине ГО Лазаревац и до даљег неће учествовати у њеном раду, већ ће своје активности спроводити ван скупштинске сале.

Овај акт одборника Демократске странке је конкретна реакција на захтеве грађана, који месецима протестују широм Србије у преко 100 општина и градова, тражећи да одборници и посланици напусте сва скупштинска заседања и да се због катастрофалног стања у друштву и држави, уништених институција, затворених медија, потпуног укидања слобода говора и демократског дијалога, као и неподношљивог пораста свих облика насиља, прикључе грађанима борби.

Одборници Демократске странке су се као потписници „Споразума са народом“ обавезали да ће своје даље политичко деловање наставити заједно са грађанима свим легитимним и мирним методама политичке борбе, до коначног испуњења захтева грађана.

Дужни смо и обавестити јавност да је Демократска странка једина од свих странака и група грађана, које су заступљене у Скупштини ГО Лазаревац одговорила на позив грађана и напустила даља заседања.

Као странка која се од оснивања, кроз дугих и тешких 100 година постојања, залаже и бори за демократију, слободе, солидарност, равноправност, права и правду, обавезни смо да пружимо безрезервну подршку грађанским протестима „1 од 5 милиона“ како би заједничким снагама дошли до коначног циља.

До једнаких права и слобода за све.
До демократског друштва и поштених избора.
До пристојног живота и сигурне будућности.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ