lat

Нетачни и злонамерни написи у режимским медијима


ПОДЕЛИТЕ:

У вези са нетачним написима у новинама и електронским медијима, а који се односе на седницу Главног одбора Демократске странке одржану у недељу, 2. септембра у Београду, Демократска странка обавештава јавност о следећем:

Демократска странка (ДС) је један од оснивача Савеза за Србију зато што је тако одлучила убедљива већина чланова страначког Главног одбора (ГО), на седници одржаној у недељу 2. септембра у Београду. Од присутних две стотине чланова ГО, за овакву одлуку гласало је њих 180. Седница је протекла у демократској атмосфери, без било какве свађе, инцидената или наводног раскола.

Све неистине и полуистине у појединим медијима односе се на дешавања на седници Главног одбора у делу седнице који је био затворен за јавност, а пласирају их они који већ извесно време опструишу рад Демократске странке и дотурањем лажних информација режимским таблоидима наносе штету организацији.

Истина је да Демократска странка није демократска само по имену, већ и по својој суштини. Некада је више гласова за једну, некада за другу аргументативну позицију, али у Демократској странци се чланство и функционери не деле према бившим или садашњим заслугама, нити на више и мање поштоване. Часно је и храбро данас бити демократкиња и демократа, без разлике.

Одлуци о учешћу Демократске странке у формирању Савеза за Србију није претходила само расправа на седници страначког Главног одбора. О тој теми се дебатовало и у посланичком клубу, Политичком савету, ресорним одборима и на састанцима са председницима и члановима локалних организација широм Србије. Све расправе и унутарстраначке дебате у протеклом периоду потврдиле су да Демократска странка жели да се ревитализује и да мења и себе и Србију. Заједно са свима у друштву који желе политичке и друштвене промене које ће донети пристојан живот грађанима и грађанкама Србије.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ