lat

Небојша Новаковић: Невиђене махинације и злоупотребе новца Новосађана намењеног за информисање


ПОДЕЛИТЕ:

„Паре грађана Војводине пресипају се у приватне џепове медијских босова и носилаца пропаганде Александра Вучића”

Председник Покрајинског одбора Демократске странке (ДС) Небојша Новаковић упозорио је данас да су овогодишњи локални конкурси за медије у Војводини показали да је тај процес и даље обесмишљен, те да користи актуелној власти да „из локалних буџета награђује лојалне и финансијски гуши независне и слободне медије“.

Новаковић је упозорио да су средства управо додељена у Новом Саду, а да се на том примеру виде „до сад невиђене махинације и бестидне злоупотребе новца грађана намењеног за информисање тих истих грађана“.

На новосадском конкурсу за финансирање програма у информисању, Новосадској телевизији је додељено девет милиона динара, а листу Дневник који од прошле године контролише иста фирма у чијем је власништву и Новосадска телевизија – још пет милиона, стоји у саопштењу Покрајинског одбора ДС.

Фирма „ДВП продукција/ДВП дигитал“, која је основана пре само неколико месеци, одмах је на новосадском конкурсу добила чак четири милиона динара, док је музички Радио „Ас“ добио 2,7 милиона динара, а у власништву је брата блиског сарадника градоначелника Милоша Вучевића и члана Градског већа Милана Ђурића.

Међу њима је и „низ режимских медија са седиштем у Београду“, међу којима и „Инфо ИТ медиа“, иза које стоји власник Информера Драган Вучићевић, којој ће „из џепа грађана бити додељено 900.000 динара„.

„У већини комисија за доделу средстава седе исти људи повезани са садашњом влашћу, а додела средстава очигледно је координисана акција Српске напредне странке у којој се паре свих грађана Војводине пресипају у приватне џепове медијских босова и носилаца пропаганде Александра Вучића„, оценио је Новаковић.

Подсетио је да и због оваквих конкурса Србија из Европе и света добија све горе и горе оцене о стању медијских слобода и јавног информисања.

(Бета/Autonomija.info)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ