ћир

Nasilje nad opozicijom se nastavlja: „Ti imaš dete, mi imamo gepek“


PODELITE:

Dragana Rakić, odbornica DS u Skupštini grada Vršca, izjavila je danas da se pritisci, uvrede i kontinuirani linč nad njom i opozicijom u tom gradu odvijaju svakodnevno od strane vlasti SNS-a koji ne bira sredstva da se obračuna sa neistomišljenicima.

„Prvo su pokušali da me kupe, nudeći najviše funkcije u gradskoj upravi. Kada sam sve to odbila onda su prešli na medijski linč. Tako su dva elektronska portala, koja su u stvari stranačka glasila evrsac i juznibanat, počela da pišu seriju naručenih tekstova čiji je jedini cilj bio kompletna diskreditacija celokupne moje ličnosti. Tim povodom se oglasila i poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, koja je naložila glavnom i odgovornom uredniku portala evrsac da mi se javno izvini. Rok za izvinjenje je prošao a izvinjenja nema“, rekla je Dragana Rakić.

Ona je navela da je osim medijskog linča, na svim skupštinskim zasedanjima izložena najprimitivnijim uvredama i klevetama od strane pojedinih odbornika SNS-a a posebno od strane predsednika skupštine Grada Vršca „koji je čak u jednom trenutku tražio od direktorke biblioteke da mi da otkaz. Od prošle nedelje do danas, ja sam dobila već dve službene beleške, verovatno kao pripremu da mi se u doglednoj budućnosti uruči otkaz“, navela je Rakić.

„Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da su meni kao majci preneli poruku 'Ti imaš dete, mi imamo gepek'. Gde mi to idemo kao društvo“, zaključila je Dragana Rakić.

Tamara Tripić, potpredsednica Demokratske stranke, izjavila je da je „ono što proživljava Dragana samo još jedan u nizu dokaza da su strah i pritisci najčešće upotrebljeno sredstvo ove vlasti u borbi protiv političkih neistomišljenika.“

„Moram da vas pitam ko danas veruje da će Dragana ako potraži zaštitu od države tu zaštitu i dobiti. Ko danas može da veruje da mi imamo nezavisne institucije koje će zaista da rade svoj posao onako kako im zakon to nalaže, onako kako ih mi zaista i plaćamo da rade taj posao jer smo mi kao građani poslodavci svake vlasti i svake institucije u ovoj državi“, rekla je Tripić.

„Mi ćemo upotrebiti sva pravno dozvoljena sredstva da odbranimo Draganu da ona može da nastavi da kritički promišlja stvarnost u kojoj živi. Više neće pritisci sa službenim beleškama nakon kojih sledi otkaz da budu redovan način obračuna sa neistomišljenicima. Nadam se da tolerancija neće biti politički cilj već naša svakodnevica“, poručila je Tamara Tripić, potpredsednica Demokratske stranke.

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE