lat

Нас је увек више


ПОДЕЛИТЕ:

Гостујући у емисији Нови дан емитованој на телевизији Н1, потпредседица ДС и народна посланица Александра Јерков недвосмислено је устврдила да за несанкционисано вређање и претње упућене њој од стране хашког осуђеника Војислава Шешеља кривицу сноси Александар Вучић и институције које нису реаговале ни пре годину дана, ни сада, иако им закон налаже поступање.

Говорећи о грађанском протесту који се организује у суботу испред Народне скупштине категорична је била у оцени да ће нас, правдољубивих, демократски оријентисаних, спремних да се боре за поштовање грађанских вредности и законитости увек бити више.

Свесно избегавајући лицитацију бројевима као замку коју власт поставља, рекла је и да нико неће бити принуђен или уцењен да присуствује.

О громогласно најављеном штрајку политичког естаблишмента задужених у стварности за политичке и медијске манипулације, не улазећи ни у бесмисао наведених мотива, рекла је да је то ругање људима на ивици егзистенције који таквим видом протеста упозоравају или правду траже.

Посебно забрињавајућим је оценила потурање теза да онима који располажу апсолутном влашћу и свим инструментима једино преостало средство је штрајк у највишем законодавном телу. Ко онда блокира институције, запитала се, уз констатацију да су фер и демократски избори најпречи захтев и опозиције и насушна потреба којом се суноврат зауставља.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ