lat

Народни посланици Александра Јерков, Маја Виденовић и Горан Ћирић одговарали су на питања грађана у Слободној зони


ПОДЕЛИТЕ:

Одлуку о напуштању Скупштине нисмо донели лако, наша првенствена дужност је да заступамо интересе грађана, у томе смо били онемогућени. У име грађане који су нас изабрали настојали смо да поставимо питања, уврстимо у дневни ред иницијативе и заложимо се за конкретна решења. Нисмо то радили због личне и страначке промоције, већ зато што одговорно и озбиљно се односимо према највишем законодавном телу и улози која нам је на основу поверања бирача поверена - истакла је у уводном делу Александра Јерков, народна посланица у непосредном разговору са грађанима који је одржан у оквиру Слободне зоне. 

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Народна посланица, Маја Виденовић у опису начина рада који је практикован у Парламенту набројала је казне, неправедно изречене санкције, увреде и омаловажавања. Владајућа коалиција није спречавала дијалог политичких субјеката, они су свесно блокирали постојање другачијег мишљења. Народна скупштина није кућа народних посланика, већ је дом свих грађанки и грађана - истакла је Виденовић. Владавина права и поштовање закона обезбедила би битно другачије услове и утицала на промену амбијента. Закон се спроводи или не спроводи, политичка воља суштински не сме утицати на услов свих услова, речено је у одговору на постављено питање. Једно од питања односило се на забрану запошљавања, која се спроводи селективно и чије дејство не осећају припадници владајуће странке.

Живо и динамично текао је разговор, нису се клонили ни непријатних питања и оцена, а искоришћена је прилика да и шеф Посланичког клуба ДС, Горан Ћирић прецизно и јасно објасни мотиве, људске и политичке да се упркос евидентно неравноправном третману и кривотворењу реалности у појединим медијима, чланови странке спремно суоче и са тенденциозним питањима и настоје истином да оповргну лажи и паушалне оцене. Ми смо сагледали минимум спремности владајуће елите да се одрекне технологије владања и деградације парламентаризма. Наша мера одговорности је показана много пута, мера неодговорности Александра Вучића демонстрирана је у свему, па и у креирању амбијента који је само за насилни наратив подесан и погодан, ми, као демократе и хуманисти боримо се против амбијента и креатора - појаснио је Ћирић. Перфидни покушај да се ботовским коментарима и упливом у дијалошку форму са паролашким декламацијама омета конструктивни дијалог са људима завршио је неславно.

Заједнички став посланика којим се завршио данашњи разговор је да су манипулације везане за Тијанин закон најбруталније и најбезочније манипулације и злоупотреба права, патње, несреће и конфротирање са праксом и препоруком европског законодавства само зарад политичке пропаганде. Мали простор ФБ странице био је данас отворен и слободан, упркос труду и покушају да се незадрживо ширење гласа о нужности да право, правда, солидарност, одговорност и демократија буду не само на дневном реду, већ и као окосница будуће политике.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ